Cum se rezolva problema câinilor în 1950 şi importanţa economică a colectării pieilor de câini pentru încălţăminte

De ce înainte nu erau aşa de mulţi maidanezi pe străzi. E foarte simplu. Autorităţile descoperiseră "importanţa economică a colectării pieilor de câini din care se fac piei pentru încălţăminte şi căptuşeală pentru încălţăminte". Vezi mai jos o adresă transmisă în 1950 Comitetului provizoriu al comunei Bădeuţi.

***

Conform ord. Comitetului Prov. jud. veţi sprijini acţiunea în fiecare comună, dându-le concursul la îndeplinirea sarcinilor ce le au şi care se încadrează în planul local de colectare a pieilor de câini.

În afară de latura sanitară cu privire la necesitatea stârpirii câinilor vagabonzi ce periclitează sănătatea publică prin răspândirea microbului de turbare, Comitetele Provizorii să fie pătrunse de importanţa economică a colectării pieilor de câini din care se fac piei pentru încălţăminte şi căptuşeală pentru încălţăminte.

De asemenea Comitetele Prov. să ducă o intensă muncă de lămurire în rândul maselor, asupra utilităţii strângerii unui număr cât mai mare de piei de câine, astfel ca Planul de Stat pe 1950 în sectorul colecătorii pieilor de câine să fie îndeplinit şi chiar depăşit.

Cum se rezolva problema cainilor maidanezi in 1950

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii