USV a renunţat la procesul cu Funeriu

Senatul Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava a decis să renunţe la procesul împotriva Ministerului Educaţiei cu privire la clasificarea USV în cea de-a treia categorie a universităţilor din ţară.

La termenul de săptămâna trecută, judecătorii Curţii de Apel Suceava au infirmat excepţiile ridicate de MECTS şi a recunoscut interesul USV în proces, refuzând şi intervenţiile în interesul ministerului solicitate de patru universităţi din ţară.

Această victorie "de moral" i-a determinat pe juriştii USV să considere că "s-a obţinut un cîştig real în raport cu durata procesului şi consecinţele concrete pe care le-ar fi putut genera o continuare a litigiului". După decizia judecătorilor, USV a făcut pace cu ministerul.

"Prin noile acorduri stabilite, ministerul şi-a asumat cooptarea în echipa ce va realiza noua clasificare a unui reprezentant USV în persoana prof.univ.dr. Mihai DIMIAN, a aprobat Carta USV şi s-a convenit asupra găsirii unor soluţii de recuperare a prejudiciului material generat de ordinul atacat.

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava consideră că, prin acțiunile întreprinse, a semnalat lipsa de consistență și de obiectivitate a criteriilor de clasificare utilizate pentru ierarhizarea instituțiilor academice. Ne exprimăm speranța că viitoarele clasamente naționale vor face o diferența reală, bazată exclusiv pe meritele și performanțele universităților noastre", se arată într-un comunicat de presă al USV.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii