Scandal la Câmpulung: viceprimarul Negură şi-a dat demisia şi îl ameninţă cu dosare penale pe primarul Gabriel Şerban

Şedinţa consiliului local al municipiului Câmpulung Moldovenesc de joi, 29 martie, s-a transformat într-un circ total. Viceprimarul Mihăiţă Negură, plecat în urmă cu câteva săptămâni de la PDL la PNL, şi-a prezentat raportul de activitate şi a lansat mai multe acuzaţii la adresa primarului Gabriel Şerban.

Mihăiţă Negură a făcut referire la banii cheltuiţi în timpul inundaţiilor din 2008 şi a afirmat că, potrivit documentelor oficiale, s-au plătit sute de transporturi de piatră care nu se văd nicăieri. Negură a precizat că va sesiza oficial organele de anchetă pentru cercetări detaliate.

Discursul său a fost întrerupt repetat și agresiv de liderul local al PDL, Gheorghe Niga, care şi-a condimentat intervențiile cu strigăte și drăcuieli și a încurcat înțelesul vorbelor când a susținut că acuzațiile lansate de viceprimar sunt ”dezintoxicări”.

Viceprimarul și-a prezentat în final demisia iar consilierii locali liberali au părăsit sala, în timp ce consilierii PSD au rămas pe loc. Şedinţa de consiliu local a fost suspendată din lipsă de cvorum.

În ce privește acuzațiile aduse de viceprimar, primarul Constantin Gabriel Șerban a spus că ”aceste fapte nu au fost demonstrate și se ridică întrebarea de ce au fost expuse tocmai acum, în precampanie electorală”.

Secretarului municipiului, Toader Mândrilă, a explicat că deși s-a luat act de demisia viceprimarului, acesta va fi considerat în continuare în funcție până când, într-o viitoare ședință a Consiliului Local, membrii legislativului vor constata oficial încetarea mandatului său. Nici calitatea de consilier local a lui Negură nu este pierdută oficial, chiar dacă a plecat la alt partid, pentru că PDL nu a înaintat nici un document scris Consiliului Local prin care să anunțe situația și să ceară încetarea mandatului de consilier local al lui Mihăiță Negură și înlocuirea cu altă persoană din partid.

Mai multe detalii la monitoruldemunte.info

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii