Accident între Mercedesul patronului Florconstruct şi o maşină de poliţie. Poliţistul, vinovat pentru că nu a folosit sirena

În noapte de vineri, 8 iunie 2012, în jurul orei 12.30, în intersecţia de la Biblioteca Judeţeană din centrul municipiului Suceava a avut loc un accident rutier.

Autoturismul Mercedes care îi aparţine lui Vasile Florea, patronul firmei Florconstruct SRL, s-a izbit în plin într-o maşină de poliţie aflată în misiune, cu girofarul în funcţiune. Atât maşina de poliţie cât şi maşina patronului Florconstruct au fost ridicate în doar câteva minute de la locul accidentului. La volan se afla fiul patronului firmei de construcţie.

Despre accest accident nu s-a pomenit absolut deloc pe nota de presă transmisă zilnic de biroul de comunicare al IPJ Suceava, cu toate că este vorba de o autospecială de poliţie avariată într-un accident rutier. Reprezentanţii IPJ Suceava au explicat că evenimentul nu a fost mediatizat deoarece nu au fost victime.

Din informaţiile apărute după publicarea acestui articol rezultă că vinovat pentru producerea accidentului a fost poliţistul aflat la volanul autospecialei, agentul-şef Sorin Voroniuc. Potrivit legii, acesta avea obligaţia să intre pe roşu în intersecţie şi cu semnalul acustic în funcţiune, nu doar cu semnalele luminoase. Agentul-şef Sorin Voroniuc a fost sancţionat cu suspendarea permisului de conducere.

Deşi le-am solicitat de mai multe ori să îmi furnizeze imagini de pe camera de supraveghere care a surprins accidentul, primarul Ion Lungu şi şeful Poliţiei Locale Suceava, Viorel Horodenciuc, au refuzat de fiecare dată motivând că imaginile nu pot fi furnizate presei, deşi la alte evenimente imaginile au fost furnizate fără probleme.