Cum a fost Paul Rusu deputat pentru jumătate de oră

Momente comice provocate de faza de redistribuire şi suplimentare a mandatelor viitorilor parlamentari. Marţi seară, la Suceava a ajuns un document al Biroului Electoral Central privind a doua fază de redistribuire a mandatelor. Conform acestui document, USL ar fi urmat să primească încă un mandat de deputat în Suceava. Cum ceilalţi nouă candidaţi USL au obţinut deja mandatul după ce au câştigat majoritatea în colegii, noul mandat i-ar fi fost atribuit preşedintelui PC Suceava, Paul Rusu, candidat USL în colegiul nr. 2 Burdujeni. 

Vestea s-a răspândit cu mare viteză în mediul politic local şi telefonul lui Paul Rusu a început să zbârnâie de felicitări. După ce şi-a revenit din şocul iniţial, bucuros nevoie mare că a devenit parlamentar, Paul Rusu s-a dus la Biroul Electoral Judeţean să vadă cu ochii lui cum de a avut norocul de a ajunge deputat.

Numai că nici bine n-a ajuns Paul Rusu la Palatul Administrativ că BEJ a primit din partea Biroului Electoral Central o adresă cu numele viitorilor parlamentari, listă pe care nu se regăsea şi numele preşedintelui PC Suceava.

Rusu a plecat acasă cu coada între picioare iar cei care l-au sunat să-l felicite nu au mai revenit cu telefoane ca să-şi ia felicitările înapoi.

Mai mult, redistribuirea mandatelor realizată de BEC este cel puţin suspectă. Detalii mai târziu pe blog.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii