Adrian Cășuneanu, Valeriu Cornel Oprescu, Florin Costică Olaru, Pavel Pădure - condamnare

Prin decizia penală nr.833 din 29 aprilie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CĂŞUNEANU ADRIAN, comisar regional al Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Regional Suceava, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
 
Instanţa a interzis inculpatului Căşuneanu Adrian, timp de 4 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului OPRESCU VALERIU CORNEL, preşedintele Comisiei de negociere din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Regional Suceava, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual şi uz de fals.
 
Condamnarea inculpaţilor OLARU FLORIN COSTICĂ şi PĂDURE PAVEL la pedepse de câte 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare condiţionată fiecare, pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Admite, în parte, acţiunea civilă promovată de Ministerul Mediului şi Pădurilor şi obligă în solidar pe toţi cei patru inculpaţi la plata sumei de 397.430 lei, cu dobânda legală de la data comiterii faptelor şi până la data achitării prejudiciului, către partea civilă, reprezentând daune materiale.
 
Obligă pe toţi cei patru inculpaţi la plata a câte 8.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti la data de 15 octombrie 2008 (comunicatul nr. 267/VIII/3 din data de 20 octombrie 2008).

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii