După trei mandate la conducerea Primăriei Suceava, se pare că cel mai probabil primarul Ion Lungu nu va mai candida la alegerile locale din anul 2016 pentru un nou mandat de primar, ci va viza obţinerea unui mandat de parlamentar, susţin surse din conducerea PDL Suceava.

Acumulând 12 ani la conducerea Primăriei Suceava, Ion Lungu devine al doilea cel mai longeviv primar al Sucevei, după Franz Cavaler des Loges care a ocupat această funcţie timp de 22 de ani, în perioada 1891-1913.

Aşa cum anunţam încă de ieri, PDL Suceava va susţine la alegerile locale din 2016 candidatura deputatului Ioan Balan pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, informaţie confirmată şi de  faptul că acesta a preluat şi preşedinţia interimară a organizaţiei municipale.

Cel mai probabil pentru a avea timp să-şi pregătească candidatura, Ioan Bălan a renunţat la funcţia de secretar general al filialei judeţene, devenind prim-vicepreşedinte. Funcţia de secretar general al PDL Suceava a fost preluată de fostul viceprimar Viorel Seredenciuc.

Faptul că organizaţia municipală PDL Suceava a început pregătirile pentru susţinerea candidaturii lui Ioan Bălan la alegerile locale din 2016 este confirmat şi de schimbările din biroul executiv. Funcţiile de prim-vicepreşedinte au fost ocupate de Lucian Harşovschi şi Vasile Ilie, iar Niculai Barbă a devenit secretar general.

În plus, PDL Suceava şi-a înfiinţat şi un departament de comunicare, responsabil fiind desemnat sociologul Adrian Botezatu.

Funcţia de primar al municipiului Suceava este vizată şi de actualul preşedinte al PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu.

Surse din mediul politic local susţin că din partea PSD pentru Primăria Suceava va candida, cel mai probabil, senatorul de Fălticeni Ovidiu Donţu.

Pronosticuri?