Un vis frumos de toamnă, un vis de promovare

Spectatori stadionul Areni Suceava

Vă mai amintiţi de meciurile din Divizia A de pe stadionul Areni? Era 13 iunie 2001, ultima etapă a campionatului. Foresta câştigă 1-0 cu FC Braşov, dar merge la baraj cu FC Baia Mare, echipă din Divizia B, pierde şi se desfiinţează subit din cauza dubioaselor inginerii prin care era finanţat clubul. Ne-a rămas memoria tribunelor pline şi a unei ciudate răsturnări de scor cu Dinamo.

Între timp a crescut o altă generaţie, copii care n-au experimentat aşteptarea, efervescenţa şi tensiunea unui meci de primă ligă.

Dar iată că brusc visăm din nou, după un deceniu şi jumătate, la o nouă promovare. Nimic nu părea să anunţe că o echipă fără un nume sonor, fără un patron miliardar, fără o susţinere de masă, poate emite pretenţii la Liga I. O echipă care sezonul trecut trecea printr-un amplu scandal al unor rezultate cel puţin dubioase.

Că Rapid CFR Suceava poate promova este deocamdată doar un vis, un vis frumos de toamnă. Dar de ce să nu visăm?

Luptăm cu echipe de tradiţie - Rapid, Farul, Bacău, dar nu istoria dă goluri. Fără a avea măcar propriul autocar luptăm cu echipe care fac deplasarea cu avionul, dar nici asta nu aduce vitorii. În aşteptarea unei noi tranşe de la Primărie, luptăm cu echipe unde salariile ajung şi la câteva mii de euro, dar până la urmă nu banii joacă pe teren.

Dacă vor, sunt sigur că Rapid CFR Suceava poate termina campionatul pe primele două locuri. Trebuie doar ca băieţii să vrea, să-şi dorească asta din tot sufletul, să muncească, să lupte, să tragă de ei, să ignore lipsurile materiale, răutăţile din tribună şi jocurile politice. Pentru că da, vom avea parte şi de intrigi politice cu duiumul.

La anul sunt alegeri. Pentru promovare va fi nevoie de mai mulţi bani. Pe de o parte îl avem pe actualul primar Lungu, care zilele trecute a anunţat că şi-ar dori promovarea. Pe de altă parte vor fi ceilalţi posibili candidaţi: Balan, Băişanu etc.

Mai mână largă, mai cu ţârâita, Lungu a dat bani în fiecare an pentru fotbal, dar la stadion n-a mai fost de la conflictul cu Pană, iar noctura şi noul stadion au rămas doar promisiuni, motiv pentru care îi va fi aproape imposibil să-şi aroge meritele unei eventuale evoluţii bune a echipei. Despre ceilalţi candidaţi n-am habar despre cum s-ar poziţiona faţă de atacarea promovării. Dar tocmai faptul că Lungu este înjurat pe stadion, că nu vine la meciuri şi că nu şi-a lipit imaginea de echipă poate fi marele avantaj. Poate că partidele din Consiliul Local o să fie de acord cu alocarea unor fonduri mai mari cubului Rapid CFR Suceava dacă o să-şi dea seama că eventuala promovare chiar n-o să-i aducă voturi în plus lui Lungu.

Şi chestiunile politice e musai să le analizăm, dar nu astea-s importante. Mai important este ce facem diseară cu Rapid Bucureşti, în Giuleşti, de la 18.00, în direct la DigiSport 1.

E un meci cheie. E un meci pe care abia îl aştept pentru că în funcţie de dorinţa cu care băieţii vor lupta pentru victorie voi şti dacă este cazul să visez. Diseară se poate contura un vis frumos de toamnă, un vis de promovare.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii