Noi detalii despre tunul PNL Suceava: site-ul Cinema Modern este o simplă clonă. Cum au fost cheltuiţi în realitate cei 62.744 de lei?

Primăria Suceava a plătit 62.744 de lei pentru realizarea unui site pentru Cinematograful Modern, a anunţat miercuri viceprimarul Lucian Harşovschi. Banii au fost încasaţi de firma SC Appsmart Software Solutions Impex SRL Prahova. Astăzi vorbim despre site, mâine voi reveni cu detalii interesante despre firmă. Pentru articolul în care am demascat toată tărăşenia, click aici.

Am spus deja că suma mi se pare imens de mare, iar site-ul foarte prost. Am fost atenţionat de un cititor că, aşa prost cum este, nici măcar nu este original. Site-ul Cinematografului Modern Suceava este o simplă clonă a unui alt site, www.cinematrivale.ro, construit de aceeaşi firmă.

Pentru cei 62.744 de lei, firma pur şi simplu a luat un site mai vechi căruia i-a mutat coloana din stânga în dreapta şi nişte butoane din lateral au fost puse desupra. Treabă care se face din câteva clickuri. Atât de proşti sunt încât s-au dat singuri de gol. Pe site-ul pentru Suceava, www.cinemamodernsuceava.ro, au uitat pagini ale Cinematografului Trivale din Ploieşti.

Un exemplu, aici: www.cinemamodernsuceava.ro/wp-content/themes/cinemasuceava/. Linkul va funcţiona, evident, până vor afla de greşeală şi vor şterge pagina. Iată şi captură de ecran, să n-avem vorbe la proces.

Site Cinema Suceava, copiat Cinema Trivale

Spre comparaţie, iată şi o captură cu site-ul Cinema Modern, clona pentru care au fost plătiţi 62.744 de lei.

Oricine are cunoştinţe elementare de programare îşi dă seama într-o clipită că site-ul este copiat, şi că pentru realizarea lui n-a fost nevoie de mai mult de două-trei ceasuri.

Site Cinema Suceava, copiat Cinema Trivale

În lumina noilor informaţii nu avem cum să nu adresăm o simplă întrebare: Cum au fost cheltuiţi în realitate cei 62.744 de lei?

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. o sa fie proces? au fost vreodata procese? ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Diviziunea muncii , pardon , a hotiei , face ca vicele liberal si chibitii mai mici decat primarul , sa ciuguleasca si ei atunci cand seful sta la dos . S-au orientat la sume mici , la care DNA nu se baga si la care paznicii locali ai legii se fac ca ploua . Ani la rand , diversi responsabili locali cu supravegherea cotcariilor au fost complici cu fauna politica . Vedem toti ca abia DNA cu centrul la Bucuresti , mai starpeste hotia de prin judete . Greu, dar, de bine de rau , merge . Sunt sigur ca va veni si randul hotilor din linia a doua .

    RăspundețiȘtergere
  3. E o tema wordpress putin customizata cu un plugin de rezervare. Plus ca arata ca un cacat, sa fim sincer. Le faceam ceva mult mai practic si mai frumos cu 300 de euro.

    RăspundețiȘtergere
  4. Site-ul nu valoreaza nici macar 300 euro. Pe langa faptul ca este o clona (si aia tot prost facuta), ruleaza o versiune mai veche de wordpress ( 4.0.6 mai exact) ce este vulnerabila la SQL injection, XSS si inca cateva. In cateva ore, fara prea multe cunostinte pe partea de securitate oricine poate lua acces si sterge fisierele de pe domeniul ala.

    RăspundețiȘtergere