Flutur și-a început campania electorală cu aroganțe și obrăznicii

PNL a depus vineri lista candidaților pentru Consiliul Județean Suceava. Acțiunea mi-a provocat un deja-vu. Totul s-a petrecut exact ca în 2008, exact ca în 2012. Nici Flutur pare că n-a evoluat deloc în ultimii opt ani. Același discurs, aceleași teme, aceleași replici cu care a câștigat în 2008 și a pierdut în 2012 le vehiculează și acum.

Dincolo de un discurs lung și foarte plictisitor, Flutur „i-a făcut o aroganță” anunțatului contracandidat de la PSD, Cătălin Nechifor.

„Aş vrea înainte de toate, pentru că intrăm într-o logică electorală, să-i urez actualului preşedinte al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, multă sănătate, însănătoşire grabnică, pentru că este nevoie de sănătate mai mult decât orice. Şi sunt alături de dumnealui în aceste momente când ştiu că este bolnav”, a spus Flutur.

La Flutur, nimic nu e întâmplător. Toate de declarațiile sunt atent plămădite. Flutur a făcut această declarație tocmai știind că va deveni știre și că se va viraliza intens în mass-media locală. Declarația nu cred că a fost o reală exprimare a empatiei, ci cred că în realitate Flutur a dorit să accentueze faptul că în această campanie electorală se confruntă cu un contracandidat bolnav. Cred că Flutur nu a dorit decât să inoculeze cât mai adânc în mentalul colectiv ideea ce Nechifor este bolnav și că nici s-ar pune problema ca șeful PSD să-i fie adversar pe măsură în această campanie electorală.

Poate că strategia asta o să-l ajute într-un oarecare fel, nu știu. Flutur face însă o mare greșeală: se crede deja învingător. Așa a făcut și în 2012, când aroganța pedeliștilor se manifesta în glumițe cu rachete.

Cred că în realitate șansele lui Flutur sunt mai mici decât și-ar putea închipui oricine. Calcule și detalii o să vă prezint zilele următoare.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Nu cred că „Flutur nu a dorit decât să inoculeze cât mai adânc în mentalul colectiv ideea ce Nechifor este bolnav”. Din contră, cred că este o replică la o obrăznicie mai veche de-a lui Cătălin Nechifor care, după ce a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al CJ Suceava, a făcut o declarație la fel de obraznică urându-i lui Gheorghe Flutur sănătate și timp pentru familie; asta după ce toți a(l)co(o)liții de partid au băgat la greu zvonuri că-i murise omului soția și o ține prin congelator la nu știu ce spital și tot felul de prostii de doi bani. Sincer să fiu, cred că și din punctul acesta de vedere ar trebui analizată abrdarea lui Flutur, abordare care este însă și din opinia mea una oarecum calculată; rămâne de văzut cu ce precizie.
    Cât despre cel cu rachetele de la PDL, vezi bine în ce situație a ajuns ...

    RăspundețiȘtergere