Un meci urât. Și pe teren, și în tribune

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, Stadionul Areni. Foresta Suceava - CS Afumați: 0-2. Meci urât. Și pe teren, și în tribune.

Foresta venea după două înfrângeri în campionat, cu Brașov și Oradea, și una în Cupa României, cu Steaua București. Jocul arătat în cele două meciuri din campionat a supărat mai mult decât rezultatul. Cu apărare șubredă, mijloc parcă inexistent și neputință la finalizare, jocul fără vână al Forestei a dezamăgit.

La asta s-a adăugat modul în care a fost gestionată vânzarea biletelor pentru meciul din cupă. În timp ce oameni care merg la toate meciurile de acasă n-au prins un loc cu Steaua, indivizi cu legături pe la club și AJF împărțeau bilete în stânga și-n dreapta.

Nu știu câte bilete s-au vândut sâmbătă. Pe stadion au fost vreo mie de oameni. Aceeași care vin tot timpul la meci. Oameni cărora chestiunile explicate mai sus le-au creat premizele unei atitudini ostile față de echipă. Fix asta s-a întâmplat. Publicul n-a mai avut răbdare. La primele greșeli au început și înjurăturile, huiduielile.

De partea cealaltă, jucătorii vin obosiți după cele 17 meciuri oficiale de până acum. Lotul este foarte subțire. La meciul cu Afumați, Foresta a avut pe foaia de rezerve doar cinci rezerve din șapte posibile. Soluții nu prea sunt. Mizăm întotdeauna pe aceiași oameni. Din ce în ce mai obosiți.

Sunt clar probleme de atitudine și în cazul unor jucători, dar vina pentru rezultatul de sâmbătă cred că trebuie împărțită cu tribuna.

Cum poți să te mobilizezi când pe teren propriu ai un public mai ostil decât în deplasare? Cum să tragi de tine, să dai totul pe teren când ești permanent înjurat de propriii tăi suporteri?

Și spectatorii au cumva dreptatea lor. Oamenii își amintesc de ultimii doi ani în care după rezultate foarte bune în tur, Rapid CFR Suceava ajungea la retrogradare după tot felul de înfrângeri controversate în partea a doua a campionatului. Acum parcă se repetă acel scenariu. Sper să nu.

La sfârșitul meciului am fost printre puținii spectatori care au aplaudat. Nu pentru joc, a fost foarte slab. Nici pentru atitudine, n-au arătat că dau totul pe teren. I-am aplaudat pentru cele opt victorii de până acum. Atunci eram bucuros, acum, la greu, trebuie sprijiniți. Și jucătorii, și Cristi Popovici. Am încredere că Popovici este antrenorul care știe și poate să redreseze echipa. Să nu uităm că sezonul trecut din punct de vedere sportiv am retrogradat, iar obiectivul pentru această ediție este tot evitarea retrogradării.

Răbdarea, asta cred că lipsește cel mai mult acum pe Areni.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii