Cum au fost cheltuiți banii la Foresta?



Iar s-au tulburat apele la Foresta. Goian a venit, a văzut și a plecat. Pe motiv de bani puțini. Nu e prima dată când aud asta. De aceea am o solicitare fermă față de conducerea Forestei: transparență totală!

E drept că vorbim de un club privat, dar principalul sponsor este Primăria Suceava. Banii vin din bugetul local, acolo unde contribuim cu toții prin tot felul de taxe și impozite. Avem așadar tot dreptul să știm exact cum ne-au fost cheltuiți banii. Chiar dacă este proprietate privată,  clubul este finanțat din bani publici, motiv pentru care consider că trebuie să aplice regulile transparenței din instituțiile statului.

Solicit conducerii clubului Foresta să prezinte public un bilanț detaliat al bugetului pe anul 2016. 

Fiecare locuitor al municipiului Suceava trebuie să știe care a fost bugetul Forestei pe anul 2016, defalcat pe venituri de la bugetul local, de la sponsori, din bilete de acces, din drepturi de televizare, din sume provenite de la Federația Română de Fotbal, din transferuri etc.
La fel, trebuie să știm bugetul de cheltuieli defalcat pentru organizarea meciurilor, salarii, transport, cazare, masă, echipamente, taxe și impozite etc.

Publicarea acestor informații este obligatorie. Trebuie să știm cum ne sunt cheltuiți banii și doar așa putem să înțelegem situația reală a clubului.

Doar cu cifrele pe masă putem vedea care este bugetul necesar, în ce măsură a fost acoperit din capitolele de venituri, dacă a fost suficient, dacă Primăria și ceilalți sponsori și-au respectat promisiunile asumate. Putem astfel și să evaluăm performanța managementului clubului, să vedem cum s-au achitat de sarcini.

Abia când se va întâmpla asta lucrurile vor intra pe un făgaș normal la Foresta.

* Solicitările sunt valabile și pentru celelalte cluburi finanțate din bugetul local.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii