VIDEO Şcheia, în pragul unui conflict etnic. Oamenii cer soluţii,Poliţia se face că plouă, ATOP-ul doarme în papuci, CJ şi Prefectura ignoră complet problem



Aproape două sute de persoane s-au adunat duminică, la Primăria Şcheia, pentru a atrage atenţia cu privire la valul de infracţiuni care a pus stăpânire pe localitate. Numai anul trecut, în Şcheia au fost semnalate aproape 200 de infracţiuni, dintre care peste 140 de furturi. Oamenii au arătat cu degetul spre comunitatea de etnie romă din localitate.

Deşi acţiunea a fost anunţată încă de zilele trecute, singurul care a participat la întâlnirea cu oamenii nemulţumiţi a fost primarul comunei, Vasile Andriciuc. După o oră de discuţii şi abia după ce a fost contactat telefonic de primar, la întîlnire a ajuns şi şeful Postului de Poliţie Şcheia, scms. Gheorghe Bălăcian.

Oamenii le-au cerut celor două să ia măsuri concrete pentru creşterea siguranţei în localitate. Primarul Vasile Andriciuc a afirmat că în bugetul pentru anul 2017 vor fi prinşi bani pentru instalarea unor camere de supraveghere în zonele considerate cu probleme, iar scms. Gheorghe Bălăcian a spus că schema de personal a postului de poliţie a fost suplimentată zilele trecute cu doi agenţi.

Deşi în satul Şcheia există riscul izbucnirii unui periculos conflict etnic, autorităţile judeţene ignoră situaţia. Consider că la această întâlnire, anunţată încă de zilele trecute, era obligatoriu să participe şefii Inspectoratelor de Poliţie şi Jandarmerie, reprezentanţii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean. La fel de importantă cred că era prezenţa tuturor consilierilor locali. Prin absenţă, cu toţii şi-au arătat cu adevărat interesul faţă de grava situaţie din comuna Şcheia.

***

Au apărut primele reacţii la acest articol. Detalii, aici.

Despre situaţii din Şcheia am vorbit şi luni dimineaţă la Televiziunea Intermedia Suceava:

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii