Deputatul Băișanu, anchetat penal de procurorii Curții Supreme. Cu permisul suspendat, surprins de radar cu 142 km/h în localitate



Președintele ALDE Suceava, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, este anchetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Dosarul penal a fost deschis după ce la începutul lunii mai deputatul a fost suprins la volan, în județul Bacău, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 142 km/h în localitate. Deputatul avea permisul de conducere reținut pentru contravenții similare. Dosarul a fost declinat către procurorii Curții Supreme, cei care au competența legală de a ancheta parlamentari în funcție.

„Persoana la care faceți referire a fost depistată în trafic rulând cu viteza de 142 km/h, încălcând regimul legal de viteză în localitate. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că persoana depistată în trafic avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Având în vedere aspectele constatate, precum şi calitatea conducătorului auto depistat, conform art.40 din Codul de Procedură Penală, a fost declinată competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, mi-a confirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Crețu.

Infracțiunea pentru care este cercetat deputatul Băișanu se pedepsește, conform noului Cod Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii