O soluție pentru salvarea Forestei de la desființare



Foresta Suceava are datorii de 70.000 de euro la Finanțe. Din cauză că apare cu datorii pe certificatul fiscal, Foresta nu se poate înscrie la procedura de alocare a fondurilor de la Primărie pentru sprijinirea sportului. Pentru că nu accesează banii de la Primărie, Foresta probabil va intra în faliment. Adică „adio” bani către Finanțe. Un cerc vicios cu rezultat dinainte știut. Toată lumea pierde: clubul, spectatorii, Fisc-ul. 

Există și o soluție avantajoasă pentru toată lumea: ANAF să eșaloneze datoria Forestei. Astfel, clubul poate accesa banii de la Primărie, rămâne în Liga a II-a, face venituri din drepturi de televizare și bilete, își plătește datoria în tranșe către bugetul de stat. Sucevenii au în continuare echipă de fotbal. Finanțele își recuperează taxele acum neplătite.

Ar fi soluția ideală. Dar se pare că nu vrea Petrică Ropotă, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava. Prin eșalonare, datoria se recuperează în tranșe. Adică statul încasează bani. Dacă Foresta intră în faliment nu are niciun fel de bunuri care să fie valorificate. Adică statul rămâne cu buza umflată. Nu cumva e un fel de abuz în serviciu împotriva intereselor statului?

Cum poate fi rezolvată situația? Simplu! Să convingă cineva Administrația Finanțelor să eșaloneze datoriile clubului.

Cine o poate face? Oricine pe linie ierarhică, până la ministrul Finanțelor sau chiar la primul ministru. Așadar, să vedem, cine din Suceava credeți că poate să ridice această problemă la centru? Evident, cei de la PSD, partid aflat la guvernre. Trebuie doar să vrea.

Noi așteptăm, dar timpul nu mai are răbdare cu Foresta.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii