Locuitorii de pe strada Libertății se opun categoric parcării private pentru șefii Prefecturii și Consiliului Județean Suceava



Locuitorii de pe strada Libertății din municipiul Suceava se opun categoric intenției de transformare a străzii în parcare privată pentru șefii Instituției Prefectului - județul Suceava. Demersul vine după ce astăzi, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local a fost inițiat un proiect de hotărâre prin care strada Libertății și strada Aleea Nucului, pe tronsonul de la intersecția cu Vasile Bumbac până la intersecția cu strada Ștefan cel Mare, vor fi transformate în parcări private pentru șefii Consiliului Județean Suceava și Prefecturii Suceava.

Noi, locatarii din blocul nr.1, str. Libertății, Mun. Suceava, va informăm prin prezentul comunicat că ne opunem proiectului de hotărâre privind schimbarea de destinație a străzii Libertății din stradă în parcare.

Acest proiect a fost inițiat de Primarul Mun. Suceava și este propus, fără consultarea riveranilor, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Suceava, din data de joi, 24 octombrie.

Accesul pe strada Libertății a fost restricționat exclusiv pentru autoturismele Instituției Prefectului, prin montarea ilegală de indicatoare rutiere, fapt care a fost deja amendat în multiple rânduri de Serviciul Poliției Rutiere. Mai mult, Primăria intenționează să monteze abuziv o barieră auto, conform Certificatului de Urbanism nr. 1429 din 09.10.2019, pentru a interzice accesul pe str. Libertății atât riveranilor, cât și restului cetățenilor din Mun. Suceava.

Se încearcă astfel privatizarea domeniului public al Municipiului, contrar interesului cetățenilor și în beneficiul exclusiv al Instituției Prefectului Jud. Suceava.

De asemenea, legea este încălcată cu bună știință, deoarece gararea și parcarea autovehiculelor la mai puțin de 5 m de ferestrele camerelor de locuit este interzisă de "Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației", aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 119/2014.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii