Cum și-a dat arama pe față fostul ministru Sorina Pintea în timpul unei vizite la Spitalul Județean Suceava



Joi, 24 mai 2018. Sorina Pintea, pe atunci ministru al Sănătăți, vine într-o vizită de două zile la Suceava. La Prefectură se întâlnește cu reprezentanții instituțiilor din subordine, apoi vizitează mai multe secții de la Spitalul Județean Suceava, după care face o conferință de presă, iar după-amiază urma să participe la Zilele Medicale al Sucevei, la Hotel Zamca, acolo unde era și cazată.

În timpul vizitei, mi-a atras atenția un tânăr cu cămașă înflorată și ochelari de soare, care părea din alt film. Am aflat că era Ionuț Pintea, fiul ministrului Sorina Pintea. Deși nu avea nicio calitate oficială, băiatul a însoțit permanent delegația ministrului și la Prefectură, și la Spital, și în biroul managerului Vasile Râmbu.

După conferința de presă, am întrebat-o pe Sorina Pintea care a fost rolul fiului în această vizită oficială.  Eram în sala de ședințe a spitalului. În sală se mai aflau colegi din presă și medici de la spital. Cu camera pornită, Sorina Pintea mi-a răspuns că o însoțește pentru că după cele două zile la Suceava se va îndrepta spre Maramureș.



După ce am oprit înregistarea, Sorina Pintea a început să țipe isteric.
- „Ce treabă ai tu cu familia mea?”
- „Nicio treabă, doamnă. Nu eu v-am adus familia în delegația oficială”.
- „Eu n-am venit la Suceava să îmi atacați familia!”
- „Ce atac? V-am întrebat ce rol are într-o vizită oficială!”.

Țipa, gesticula, m-a amenințat că nu e bine să o supăr.

Toată gălăgia a durat vreo cinci minute. Am văzut că unii filmau cu telefonul. Eu n-am apucat, m-a suprins cât era agresivă.  Eram deja în holul principal al spitalului, în zona recepției. A început să țipe că ea pleacă direct acasă, la Maramureș, că nu mai rămâne peste noapte și nu mai participă la evenimentul de la Zamca.

„Drum bun!”, i-am zis și am plecat lăsând-o țipând pe holul spitalului.

S-a dus glonț în biroul managerului Vasile Râmbu, acolo unde o așteptau președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Mirela Adomnicăi, președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, deputatul Virginel Iordache, subsecretarul de stat de la Ministrul Sănătății Tiberius Brădățan și alții pe care nu mi-i mai amintesc. Am aflat ulterior că s-a isterizat și acolo: de ce a fost luată la întrebări, „ce-i cu ăla, cum își permite, de ce nu îl liniștiți, rezolvați problema” etc.

„N-avem ce să-i facem!”, i-au răspuns când au auzit că despre mine este vorba.

Nervoasă, a început să sune la șefii de la București ai colegilor de pe la televiziuni care au asistat la incident și le-a cerut să nu apară imagini cu fiul său în vizita oficială de la Prefectură și Spital. Și nu au apărut.

Unii s-au mirat când au aflat că a fost prinsă în flagrant când lua șpagă. Pe mine nu m-a surprins deloc. Știam foarte bine cine e Sorina Pintea.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii