Solicit CJSU să clarifice care sunt localitățile între care nu este nevoie de declarație pe proprie răspundere

Declarația pe proprie răspundere nu este necesară la deplasarea între localitățile care fac parte din zona metropolitană. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, că „sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș”.

Am desenat un cerc cu raza de 30 de kilometri, cu centrul pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava.

Conform clarificărilor făcute de autorități, rezultă că declarația pe proprie răspundere nu ar fi necesară pentru deplasarea între localitățile din interiorul acestui cerc și municipiul Suceava.

Pe de altă parte, pe lângă distanța de 30 de kilometri, art. 11 din Anexa I la Legea 351/2001 definește zona metropolitană ca „zonă constituită prin asociere, pe bază de parteneriat voluntar, între marile centre urbane și localitățile urbane și rurale aflate în zona imediată, la distanțe de până la 30 km, între care s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri”.

Pentru a elimina orice fel de confuzie, solicit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să adopte o hotărâre care să stabilească negru pe alb care sunt localitățile între care nu este nevoie de declarație pe propria răspundere.





Trimiteți un comentariu

0 Comentarii