Lupul paznic la oi



Un pădurar coboară din mașină, rupe o scândură din gard și o trântește cu putere în luneta unui autoturism în care se află în bărbat și fiica lui. Nu e scenariul unui film de acțiune. S-a întâmplat miercuri seară, la Moldovița. Pădurarul este Ilie Drajmici, iar în mașină se afla Tiberiu Boșutar.

Mobilul atacului a fost răzbunarea.

În urmă cu două luni, Tiberiu Boșutar a sesizat poliția despre un transport suspect de lemn, unde măsurătorile și documentele au fost făcute de pădurarul Ilie Drajmici. În acte mașina era încărcată cu 36,68 de metri cubi, dar în realitate au fost găsiți 9,84 de metri cubi peste cantitatea din documente.

Era dovada clară că există angajați ai Direcției Silvice Suceava care lucrează cu mână în mână cu hoții de lemne.

De ochii lumii, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a dispus realizarea unor verificări în pădurile aflate în grija pădurarului prins în flagrant. În realitate nu s-a întâmplat nimic.

Aseară individul s-a răzbunat. Dacă scândura smulsă din gard, plină cu cuie, căpăta altă traiectorie se putea ajunge chiar la o tragedie. De data asta polițiștii au reacționat și au propus reținerea în arest pentru 24 de ore.

În schimb, Direcția Silvice Suceava își protejează în continuare angajatul prins că a furat, iar acum transformat și în bătăuș.

Mă aștepam să-i văd astăzi pe șefii Direcției Silvice delimitându-se public de comportamentul colegului lor. Nu s-a întâmplat. Știți și voi de ce. Pentru că lupul este paznic la noi.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii