Prefectul Moldovan ține secret numele celor 14 primari traseiști care au fost demiși din funcție



Prefectura Suceava a transmis astăzi un comunicat de presă în care susține că 14 primari și 69 de consilieri locali au fost demiși din funcție pentru că la alegerile locale candidează din partea altui partid politic decât cel din partea căruia au fost aleși la alegerile din urmă cu patru ani.

În comunicatul de presă nu sunt menționate cele 14 localități unde primarii au fost demiși.

Am căutat pe pagina de internet a Prefecturii Suceava, la secțiunea Ordinele Prefectului, dar nici acolo nu am găsit aceste documente, așa cum au procedat multe alte prefecturi din țară.

De ce nu sunt făcute publice aceste informații?

Prefectul Alexandru Moldovan consideră cumva că oamenii din cele 14 localități unde primarii au fost demiși nu au dreptul să știe acest lucru?

I-a interzis cumva Flutur să spună numele primarilor traseiști care au fost demiși din funcție pentru că au trecut la PNL?

Ce e cu secretomania asta? Ce e cu atitudinea asta?

I-am trimis oricum solicitare scrisă în baza Legii 544/2001 privind accesul informațiile de interes public și când va răspunde voi publica lista completă a traseiștilor care au fost demiși din funcție.

Dar aceste informații era obligatoriu să fie comunicate din oficiu, nu la cerere. Oamenii trebuie să știe că primarul din localitate a fost demis, iar Pefectura trebuie să informeze populația despre aceste decizii, nu să facă jocuri politice.

Facsimil din comunicatul de presă transmis de Prefectura Suceava cu privire la demiterea primarilor și consilierilor locali traseiști. Instituția nu a comunicat localitățile unde s-a dispus încetarea mandatelor primarilor

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii