Gheorghe Flutur, principalul învins al alegerilor parlamantare în județul Suceava

Gheorghe Flutur, ultimul baron local al României, este principalul învins al alegerilor parlamentare în județul Suceava unde liberalii au obținut un scor sub media partidului la nivel național.

Din locomotivă a liberalilor, baronul local Flutur a devenit piatră de moară pentru PNL.

Partidul Național Liberal a ieșit pe locul al doilea după PSD în județul Suceava, cu 24,13% la Camera Deputaților și 24,62% la Senat. Scorul PNL Suceava este sub media partidului la nivel național, unde PNL este creditat în rezultatele provizorii cu 25,6%.

Înainte de alegeri, Flutur și liberalii se lăudau peste tot că vor câștiga județul Suceava la scor și că vor trimite în Parlament doi senatori și cinci deputați. Realitatea de la urne a fost complet diferită. PNL Suceava a obținut doar un mandat de senator și trei de deputați.

Înfrângerea PNL, care a pierdut 15 procente de la locale, i se datorează lui Flutur și listei foarte slabe de candidați cu care a venit în fața sucevenilor. Deși n-au făcut nimic pentru Suceava timp de patru ani în Parlament, senatorii și deputații liberali au fost puși din nou în vârful listei.

La ce activitate au avut în Parlament, plictisitorii Cadariu, Balan, Gheorghiu, Fădor și Mihalescul încă au luat prea multe voturi. PNL a avut în ultimul mandat și va avea și în următorul cea mai slabă garnitură de parlamentari din istoria organizației județene.

Înfrângerea este și consecința politicii de cumătrie, nepotismului, traseismului și combinațiilor lui Gheorghe Flutur. După ce la locale a racolat vreo 15 primari de la PSD, Flutur și Bălan au continuat în aceeași notă specific pesedistă.

PNL a fost învins cu toate ședințele foto făcute de Flutur cu primarul PSD Cătălin Coman de la Fălticeni sau de deputatul Ioan Bălan cu primarul PMP Radu Reziuc de la Mitocu Dragomirnei. N-au contat nici trădarea primarului PMP Codreanu de la Pojorâta, nici susținerea mai puțin publică din partea altor primari din județ.

Mai mult a enervat decât a ajutat și inaugurarea cu Orban a lucrărilor neterminate de la centura Rădăuților. 

Și ca să înțelegeți dimensiunea înfrângerii lui Gheorghe Flutur, gândiți-vă că a luat bătaie de la PSD care l-a avut pe listă pe beizadeaua Piedone Jr.

Deși a rămas președinte al Consiliului Județean Suceava și și-a păstrat parte din camarilă în Parlament, alegerile din 2020 reprezintă începutul sfârșitului politic al lui Gheorghe Flutur, ultimului mare baron local al României. În 2024 va fi istorie.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Domnilor, la câte nemernicii a făcut acest individ, Gh. Flutur, împotriva oamenilor, împotriva românilor, am crezut și chiar am sperat că va dispărea ca și conducător în județul Suceava.
    1. Nu pot uita implicarea în nefasta ”realizare” a gropii (platformei) de gunoi de la Pojorâta. Ei spun -groapa ecologică !!!!! Au fost bani mulți acolo. S-au sustras 44,6% din ei.
    2. Starea deplorabilă de la Spitalul Județean a începutului de pandemie. S-a ascuns ca un hoț într-un salon. Este o nemernicie ce a putut face acest ins.
    3. Nu o să uit până la adânci bătrâneți cum i-a lăsat pe sărmanii români fără păsări în curte, inventând gripa aviară, atunci când era ministrul agriculturii.
    Știu, misiunea o primise de la un ”chior beat”, ce promise occidentului că va executa ordinul.
    Numai și pentru aceste trei puncte trebuia scos cu fărașul și aruncat pe tobogan să-și jupoaie fundul. Nu mai pun la socoteală îmbârligăturile și favoritismele cu nași, cu fini, cu loaze pnl-iste în funcții (unii fără școală), etc, etc.

    RăspundețiȘtergere