Ba se poate!

„Nu se poate!” este răspunsul general valabil când o instituție publică trebuie să rezolve o problemă. „Nu se poate!” este adânc întipărit în ADN-ul bugetarilor din România. Nu cred că este un cetățean român care să poate să numere de câte ori a auzi „Nu se poate!” în relația cu statul român. Este enervant, frustrant și exasperant să te izbești la tot pasul de „Nu se poate!”. 

De ce să te complici, de ce să-ți bați capul să găsești soluții, de ce să ieși din zona de confort și să urmărești binele contribuabului când poți să spui foarte simplu „Nu se poate!”.

Fix la fel se întâmplă și în cazul problemei generată de polițiștii examinatori corupți. Prefectura Suceava și Serviciul de Permise Auto și Înmatriculări l-au luat pe „Nu se poate!” în brațe. Iar asta i-a enervat la culme pe oameni. 

Tradiția șpăgilor de la examenul auto era o chestiune cunoscută de toată lumea din acest județ. Fără cei două-trei sute de euro ți se căuta nod în papură. Candidații erau constrânși de sistem să cotizeze. Toată lumea știa. 

Cum credeau oare că va fi primită decizia de a-i trimite din nou pe traseu pe polițiștii examinatori anchetați de DNA? Doar dacă ești de pe altă planetă puteai să crezi că ar fi o decizie ooportună. 

Consternare, nervi și frustrare. Asta au simțit oamenii. Au perceput această decizie ca o sfidare directă a sistemului corupt față de contribuabilul mereu abuzat. 

Când li s-a spus că este o decizie nefericită și că este nevoie să găsească altă soluție, Prefectura și Serviciul de Permise au răspuns la unison: „Nu se poate!”. 

Acesta este un răspuns pe care eu nu mai pot să îl tolerez. Nu putem fi obligați să acceptăm la nesfârșit ca bugetari penali să le râdă în nas oamenilor cinstiți. 

Ba se poate și fără penali! 

Pot fi făcute angajări, transferuri, detașări. Se poate permite susținerea examenului în alt județ. Se poate prelungi valabilitatea școlii de șoferi. Există soluții. Trebuie doar să nu începem fiecare propoziție cu „Nu se poate!”.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii