Soluția ideală pentru Facultatea de Medicină: terenul de 2 hectare din spatele Spitalului Vechi, aflat în proprietatea Consiliului Județean

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și Primăria municipiului Suceava plănuiesc să autorizeze construirea unei clădiri în Parcul Areni, construcție care va afecta iremediabil singurul parc public aflat la dispoziția locuitorilor din această zonă a orașului, asta deși există un alt amplasament mult mai bun pentru o clădire care să devină sediu pentru o facultate de medicină.  

Terenul de 700 de metri pătrați pe care USV intenționază să construiască clădirea se află în Parcul Areni, este în proprietatea Primăriei municipiului Suceava și a fost dat în administrare universității. Construirea unei clădiri în Parcul Areni este o soluție cu care peste 80% dintre suceveni nu sunt de acord.

Reprezentanții Universității „Ștefan cel Mare” susțin că aeastă clădire ar urma să devină sediul al viitoarei Facultăți de Medicină și încearcă să acrediteze ideea că nu ar exista altă variantă unde ar putea fi edificată o astfel de construcție. 

Dacă într-adevăr clădirea va fi folosită ca sediul pentru viitoarea Facultate de Medicină, USV are la dispoziție o soluție mult mai bună, chiar ideală, și care nu ar afecta în niciun fel interesele și nevoile comunității. 

Consiliul Județean Suceava deține în spatele Spitalului Vechi un teren viran de aproape două hectare, liber de construcții. USV poate solicita să îi transmită în administrare o suprafață de teren pe care să construiască un sediu pentru Facultatea de Medicină. Nici nu s-ar putea găsi un amplasament mai bun pentru o clădire cu o astfel de destinație, având în vedere proximitatea față de Spitalul Județean. 

Atât timp cât s-a găsit loc pe terenul Spitalului pentru două clinici private, două biserici și un bloc de locuințe pentru medici, cu siguranță pe cele aproape două hectare de teren rămas se vor găsi zece ari și pentru o Facultate de Medicină. 

Dacă viitoarea clădire chiar este necesară pentru Facultatea de Medicină, USV va solicita Consiliului Județean câteva sute de metri pătrați în spatele Spitalului Vechi. Dacă în schimb adevărat intenție a șefilor USV este să facă restaurant panoramic și birouri pentru alte facultăți, atunci vor insista să construiască această clădire în Parcul Areni. 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii