Cine este vinovat de chinul sucevenilor în haosul de pe drumul spre Vama Siret?

A trecut deja mai bine de jumătate de an de când DN2 spre Vama Siret s-a transformat într-un haos generalizat al blocajelor create de camioanele care se îndreaptă spre Ucraina. Autovehiculele de mare tonaj ocupă banda spre Siret și transformă într-un chin permanent orice deplasare pe această rută.

Din când în când, coada de camioane depășește intersecția cu drumul spre Rădăuți, iar atunci subiectul mai apare temporar în atenția publică. Măsuri heirupiste dispuse pe termen scurt mai rezolvă situația. Doar pentru moment. Pentru că șirul de camioane se lungește din ce în ce mai tare. Iar mult trâmbițata deschidere a Vămii Vicovu de Sus nu a îmbunătățit cu nimic situația.

De două zile coada s-a lungit din nou la 30 de kilometri, până în zona localității Dănila. Turiști, navetiști și oameni care au treabă înspre sau dinspre Siret și Rădăuți se chinuie cu orele să treacă de șirul interminabil de camione care ocupă carosabilul. Cu nervii încordați la maximum cu toții îndreaptă imprecații către autorități. Și au dreptate.

Te-ai fi așteptat ca prefectul județului, Alexandru Moldovan, domiciliat în Rădăuți, să se preocupe de situația drumului. Dar omul numit de PNL  în fruntea Prefecturii Suceava ne arată deja de mai bine de jumătate de an că nu știe, nu poate sau nu vrea să rezolve această situație. Nu are și nici nu pare să existe probabilitatea să găsească soluții funcționale, de lungă durată, pentru fluidizarea circulației.

De acest subiect fuge ca dracul de tămâie și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Grăbit să bage capul în orice fotografie care i-ar spăla cât de cât imaginea făcută țăndări, baronul liberal de Suceava nu manifestă niciun fel de interes pentru chinul îndurat de zecile de mii de șoferi care circulă spre Siret sau Rădăuți. Se va lipi de acest subiect doar dacă, printr-un miracol, va fi cândva găsită o soluție care să rezolve problema.

Conflictul militar din Ucraina pare să se transforme într-un război de uzură. Cu porturile blocate, rutele terestre vor fi cele cu precădere utilizate. Circulația mărfurilor și ajutoarelor va aglomera mai departe luni, poate chiar ani, Vama Siret. Problema nu va dispărea de la sine. Este nevoie de soluții și decizii. Jumătate de an a fost deja irosit degeaba. Indiferența și impotența administrativă a demnitarilor suceveni sunt și vor continua să fie de vină pentru chinul șoferilor în haosul de pe drumul spre Vama Siret.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii