Producţii record de turişti la hectar. Flutur anunţă cifre halucinante


De ceva vreme am o din ce în ce mai puternică impresie că marii conducători ai naţiunii - parlamentari, miniştri, preşedinţi de consilii judeţene, primari, directori de descentralizate etc. - trăiesc într-o realitate cu totul diferită faţă de cea a omului de rând, cel care face eforturi să îşi plătească impozitele pentru ca ei să încaseze salarii, sporuri şi prime nesimţit de mari.
Nu pot să îmi dau seama cum de îi ia gura pe dinainte pe oamenii politici şi cum de se trezesc spunând tot felul de gogomănii în faţa camerelor de luat vederi. Nu înţeleg cum de nu îşi dau seama că nu le înghiţim pe nerăsuflate toate minciunile sfruntate pe care ni le aruncă în faţă, crezând că ne duc de nas.
Cel mai recent exemplu este o declaraţie de joi a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
El a declarat că în urma unei analize a Asociaţiilor de Turism şi a Compartimentului de Turism din cadrul CJ Suceava s-a constatat că în timpul săptămânii pensiunile din principalele zone turistice au un grad de ocupare de 85%, iar la sfârşitul săptămânii acesta ajunge la 100%. El a arătat că aceste procente sunt valabile pentru zonele turistice Gura Humorului – Voroneţ, Vama – MoldoviţaSuceviţa, Rădăuţi – Putna şi Câmpulung Moldovenesc.
Nu ştiu dacă Flutur chiar a crezut în cifrele pe care i le-au pus sub nas hârţogarii din Consiliul judeţean şi nu pot să nu mă întreb dacă nu s-a întrebat şi el de unde au scos acele date.
În cazul în care situaţia ar fi fost aceea prezentată de Flutur - cu record de turişti la hectar şi cincinalul făcut în doar şase luni - atunci judeţul ar fi trebuit să geamă de miile de turişti care bat din poartă în poartă pe la toate hotelurile şi pensiunile, poate îi primşte şi pe ei cineva să doarmă măcar pe un scaun din restaurant.
Parcă îi văd pe turişti - unii cu maşina, alţii cu biciclete sau motoare, alţii cu avionul sau cu parapanta, unii chiar pe jos şi alţii agăţaţi de vagoanele trenurilor - cum se reped în valuri spre judeţul Suceava, neştiind săracii că degeaba mai vin pentru că deja toate locurile din hoteluri şi pensiuni sunt ocupate.
Îmi şi este milă de ei când mă gândesc că săracii vor fi nevoiţi să doarmă în gări, autogări sau prin parcuri.
Dacă tot au venit prin Suceava măcar au cu ce să îşi umple timpul. Păi chiar ai nevoie de ceva vreme să vizitezi cele mai importante obiective turistice ale judeţului - Oul din fibră de sticlă încondeiat cu folie autocolantă, Statuia înaripată făcută tot din fibră de sticlă (mai cunoscută prin târg dup numele "tirbuşon"), Bucovina scrisă din ţarcuri de oi, grupurile statuare cu miel şi ouă de prin Frasin, Gura Humorului, Fălticeni şi unde or mai fi puse şi, de ce nu, poate chiar şi cerdacul din sediul Consiliului Judeţean.

Este la mintea cocoşului că nu poate fi vorba în niciun caz de ocupare în proporţie de sută la sută a locurilor din hoteluri şi pensiuni, nici măcar în acest week-end când este sărbătoare. O fi crescut, ce-i drept, numărul rezervărilor, dar în niciun caz nu poţi să vii şi să spui că s-au ocupat toate locurile. Nici măcar în perioada în care activiştii de partid munceau pentru construirea societăţii multilateral dezvoltate şi a omului nou nu cred că raportările oficiale, adică alea umflate, ar fi dat hotelurile pline până la refuz.
Ţine de logica elementară să te gândeşti că este imposibil ca în tot judeţul astă, şi e destul de mărişor, să nu fie cel puţin o singură pensiune unde să fi rămas măcar un singur pat neocupat.
Sau explicaţia o fi alta. Abia acum or fi ajuns cei plecaţi în pelerinaj pe jos de la Viena spre Putna.




Valurile de turişti care năvălesc spre Suceava

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii