Lungu i-a ameninţat pe profesori că rămân fără bani dacă boicotează festivităţile de azi



Dascălii din toată ţara vor protesta, luni, 14 septembrie, împotriva clasei politice prin boicotarea festivităţilor pentru începerea noului an şcolar acolo unde apar şi politiceni.
La fel se va întâmpla şi la Suceava. Există însă şi o excepţie - primarul Ion Lungu. El va alerga toată dimineaţa, dintr-un cartier în altul, pentru a participa la deschiderea anului şcolar în patru şcoli generale şi două grădiniţe.
De ce va fi Lungu singurul politician sucevean a cărui prezenţă la festivităţile de deschidere a noului an şcolar nu va fi contestată? Este simplu, Lungu are cu ce să negocieze. El i-a ameninţat pe profesori că nu le mai dă bani dacă îl vor lăsa să vorbească de unul singur pe la festivităţi. Nu despre salariu este vorba, pentru că acest vine de la Ministerul Educaţiei, ci despre acei bani care le poate schimba condiţiile de muncă ale profesorilor. Şcolile sunt în subordinea Primăriei municipiului Suceava. Aşa că, de exemplu, la iarnă, când directorul ar mai avea nevoie de o căruţă de lemne ca să nu îngheţe plozii în clasă, Lungu le-ar da cu flit. Sau poate că va fi vorba de bani pentru benzina pentru maşina de serviciu a directorului, sau de factura la curent electric.
Nu se va întâmpla însă acest lucru pentru că profesorii suceveni sunt fricoşi, fără personalitate şi sunt obişnuiţi să stea cu capul în pământ. Directorii sunt mână în mână cu cei din primărie şi IŞJ pentru derula cu succes tot felul de acţiuni de îmbogăţire prin fraudarea banilor publici. Liderii de sindicat sunt la fel de mânjiţi. Marea masă a profesorilor, cei care chiar sunt afectaţi de instabilitatea în ce priveşte sistemul educaţional, nu a avut dreptul la niciun cuvânt. Reacţia lor este interesantă şi merită urmărită. Curios sunt să văd cum vor reacţiona când va veni Lungu şi alţi politiceni să le strângă mâna şi să îi privească în ochi după ce i-au minţit anul trecut, în campania pentru alegerile parlamentare, iar acum îşi bat din nou joc de ei prin promovarea legii privind grila unică de salarizare.
Aşadar, bănuiesc că deja aţi înţeles, la Suceava totul e bine şi frumos, profesorii o duc ca pe roze iar politicienii sunt intangibili şi fac alergie la proteste şi huiduieli.

foto: http://www.radiotop.ro

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii