Negrea Carmen Maria - trimitere în judecată

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatei NEGREA CARMEN MARIA, asociat şi administrator la S.C. AICAS S.R.L. şi S.C. ELMONDO COM S.R.L. Suceava, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- evaziune fiscală, în formă continuată,
- instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi
- spălare de bani, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie 2004 – iulie 2005, inculpata Negrea Carmen Maria, în calitate de asociat sau administrator la SC AICAS SRL şi SC ELMONDO COM SRL Suceava, a achiziţionat 1.516.477 pachete ţigări din Ucraina şi Moldova, din care a comercializat cantitatea de 1.243.735 pachete, fără a îndeplini condiţiile de antrepozitar fiscal şi fără plata taxelor vamale şi impozitelor pe venit către bugetul consolidat al statului, care astfel a fost prejudiciat cu suma de 4.807.630 RON. În acelaşi scop, inculpata a întocmit evidenţe contabile duble, omiţând să înregistreze în contabilitatea reală orice operaţiune legată de comercializarea ţigărilor şi veniturile astfel realizate.
 
Pentru a încerca să confere o notă de legalitate acestei activităţi, inculpata Negrea Carmen Maria, în luna noiembrie 2005, a solicitat unui avocat întocmirea în fals a unui înscris, intitulat convenţie de depozit, prin care se atesta, în mod fictiv, că între Negrea Carmen Maria şi un cetăţean ucrainean ar fi intervenit o înţelegere cu privire la folosinţa unui depozit din Suceava.
 
În scopul disimulării originii ilicite a veniturilor obţinute prin evaziune fiscală, în perioada august 2005 – decembrie 2006, Negrea Carmen Maria a efectuat transferuri de valori (creditarea SC AICAS SRL cu sume de bani) şi de bunuri (cumpărarea - vânzarea de mobile şi imobile) în nume personal şi în numele societăţilor comerciale administrate, în valoare totală de 202.796,74 RON.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor terenuri aparţinând inculpatei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Suceava.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii