Olarean şi Tofan, candidaţi la primărie şi în 2012

Aurel Olărean şi Vasile Tofan, primarii PDL din Rădăuţi şi Fălticeni, vor candida pentru un nou mandat şi în 2012. Anunţul a fost făcut de deputatul Ioan Balan. El a spus că decizia s-a bazat pe o analiză politică a activităţii celor doi. În plus, şi Constantin Gabriel Şerban de la Câmpulung, în prezent membru PNL dar declarat simpatizant PDL, a primit încrederea portocaliilor pentru o nouă candidatură.


Sincer nu ştiu ce anume au făcut cei trei pentru a candida pentru un nou mandat.

Aurel Olărean este cunoscut în toată ţara pentru ieşirile sale. Sunt antologice momentele în care Olărean i-a dezarmat şi percheziţionat pe poliţiştii care au avut îndrăzneala să îl oprească în trafic sau atunci când l-a luat la bătaie pe fiul contracandidatului său la Primăria Rădăuţi, Constantin Galan. Plus bagajul format din tot felul de licitaţii şi concesionări la limita legalităţii.

Olărean este contestat din ce în ce mai puternic atât în organizaţia de la Rădăuţi cât şi la nivel judeţean. Cu siguranţă că cel mai puternic atu al său,  prietenia cu Traian Băsescu, nu va mai conta atunci când vor răbufni nemulţmirile din propriul partid.

Nici în cazul lui Tofan nu înţeleg care au fost performanţele politice. În afară de alegerile locale din 2008, când s-a  reales primar, Tofan a pierdut toate alegerile din Fălticeni. Probabil că se mizează pe proiectele finanţate cu fonduri europene care ar urma să îi îmbunătăţească imaginea la nivelul oraşului. E vorba de asfaltarea unor străzi din municipiu şi reabilitarea Muzeului Apelor şi a Muzeului Ion Irimescu.

În cazul lui Şerban, probabil cel mai plimbăreţ primar din ţară după cum povestea acum vreo două zile Sandrinio Neagu, cuvintele sunt de prisos. Şerban nu a făcut mai nimic în oraş şi mai mult ca sigur nu va prinde un nou mandat, indiferent din partea cărui va candida.

Sigur, mai sunt încă doi ai până la următoarele alegeri locale şi se pot întâmpla foarte multe lucruri. Eu însă cred că dacă PDL va merge pe mâna actualilor primari vor pierde din nou marile oraşe ale judeţului, aşa cum s-a întâmplat şi în 2008. Asta depinde, evident, şi de oamenii cu care vor veni PNL şi PSD.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii