Afacerile de famiglie ale primarului Constantin Mutescu (1)

Constantin Mutescu, primarul comunei Vicovu de Jos

Despre afacerile primarului din Vicovu de Jos, Constantin Mutescu, a scris Sandrinio Neagu în ediţia de joi a cotidianului Monitorul de Suceava. (click aici)

Afacerile lui Mutescu mi s-au părut şi mie la fel de dubioase şi în urmă vreo câteva luni am început o investigaţie pe această temă. Totuşi, nici până astăzi pot să spun că am o imagine completă asupra anvergurii cu care firmele apropiate lui Constantin Mutescu încasează milioane de euro din lucrări plătite de Primăria Vicovu de Jos sau de alte instituţii ale statului.

Cu toate acestea, dacă tot a pornit discuţia pe tema afacerilor lui Mutescu, voi publica, într-o serie de câteva articole, o parte din informaţiile pe care am reuşit să le obţin până acum.

Pentru că astăzi nu am foarte mult timp la dispoziţie, voi începe cu un exemplu, zic eu sugestiv, despre cum se fac afacerile cu statul.

Astfel, prin contractul nr. 49 din 25 septembrie 2006, Autoritatea Naţională "Apele Române" - Direcţia Apelor Siret Bacău îi încredinţează firmei Vicov Construct SRL, fără organizarea unei licitaţii publice, prin procedura de negociere cu un singur ofertant, executarea lucrărilor de "Amenajare albie pârâu Remezeu, pârâu Caliuha şi pârâu Slatina la Vicovu de Jos, judeţul Suceava". Valoarea contractului era de 319.327 RON fără TVA.
La acea dată Constantin Mutescu era asociat unic şi administrator al firmei Vicov Construct SRL.


Peste numai o lună şi jumătate, Direcţia Apelor Bacău semnează cu Vicov Construct SRL un nou contract, nr. 108 din 8 noiembrie 2006, de asemenea prin încredinţare directă, care are, dacă vă vine să credeţi, fix acelaşi obiect: "Amenajare albie pârâu Remezeu, pârâu Caliuha şi pârâu Slatina la Vicovu de Jos, judeţul Suceava". Suma pe care Vicov Construct SRL o încasează de această dată este de 915.168 RON fără TVA.

Dintr-un foc, prin două contracte încheiate pentru aceleaşi lucrări (!!?), firma lui Constantin Mutescu încasează de la stat 1,2 milioane RON.

Într-un alt episod o să vă povestesc cum lucrările executate de Vicov Construct au fost supravegheate şi verificate calitativ de o altă firmă apropiată lui Constantin Mutescu. Ţineţi aproape!

Trimiteți un comentariu

7 Comentarii

  1. la vicov se munceste . interesativa cat sa muncit pentru refacerea drumurilor comunale dupa inundatiile 2008 .acest om a muncit de mic si ai place munca -munca aduce bani-banii aduc invidie .daca avea bani shimba total fata comunei. cinste lui nu sant lingau stiu ce spun si pot si demonstra

    RăspundețiȘtergere
  2. esti bou asta care il critici...ca le face cu firma lui asta e da macar le face nu le ia si nu le face ...boule

    RăspundețiȘtergere
  3. investigatie de teren sau pe net?

    RăspundețiȘtergere
  4. tie tiar conveni sa stai cu utilajele pe tusa si oamenii la fel iar alte firme din alte parti sa-ti sufle lucrarile.sala de sport din vicovu de jos facuta de alte firme este plina de igrasie si ploua an ia.....tot primarul e de vina -eu cred ca nu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca se face ceva in comuna asta nu e bune daca nu se face tot nu e bine ASA sunt oamenii stiu numai sa critice si sa dea cu Bota tarani sunt invidiosi

    RăspundețiȘtergere