Muscă Florin, Vîntu Florin - trimitere în judecată

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

MUSCĂ FLORIN, în stare de arest preventiv, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava (I.P.J.) – Poliţia municipiului Fălticeni, cu gradul profesional de subinspector, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi

VÎNTU FLORIN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Suceava – Poliţia municipiului Fălticeni, cu gradul profesional de inspector de poliţie, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În zilele de 20 şi 21 octombrie 2010, inculpatul Muscă Florin, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni, a pretins şi a primit de la un denunţător suma de 1.000 euro pentru a nu efectua cercetări penale faţă de acesta pentru infracţiunea de act sexual cu un minor. Colegul său, Vîntu Florin, l-a sprijinit în demersul său, în sensul că i-a prezentat denunţătorului consecinţele grave ale eventualei sale anchetări (reţinere sau arestare), în condiţiile în care Muscă Florin nu deschisese un astfel de dosar penal pe numele denunţătorului.
 
La 21 octombrie 2010, Muscă Florin a fost prins în flagrant delict imediat după primirea sumei de bani menţionate mai sus.
 
La data de 22 octombrie 2010, Curtea de Apel Suceava a hotărât arestarea ofiţerului Muscă Florin, în calitate de învinuit, pentru 9 zile iar la data de 28 octombrie 2010, aceeaşi instanţă a dispus arestarea inculpatului Muscă Florin pentru 23 de zile.
 
Faţă de inculpatul Vîntu Florin procurorii au dispus luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea.
 
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii