Pârtia de la Câmpulung a ajuns la 125 de milioane de lei

Jurnalul Naţional a scris zilele trecute despre cum valoarea pârtiei de la Câmpulung a ajuns peste noapte de la 51 la 125 de milioane de lei. Contractul a fost câştigat de firma Instcomp SA Suceava, în asociere cu alte câteva firme. Ce nu au scris cei de la Jurnalul Naţional este că Instcomp SA este abonată de multă vreme la banii împărţiţi cu generozitate de primarul Constantin Gabriel Şerban.
Câţi bani au intrat în conturile celor de la Instcomp SA din contracte cu Primăria Câmpulung Moldovenesc aflaţi într-un alt articol. Diseară sau mâine, în funcţie de cât de mult îmi ia să-l scriu.


Gabriel Constantin Şerban"Schi în România" reprezintă unul dintre cele mai scumpe programe în care Guvernul României pompează peste un milliard de lei către autorităţile locale prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea. Din această afacere câştigă toată lumea, mai ales că valoarea proiectelor se schimbă de la o zi la alta.

Pe de-o parte, câştigă primarii care s-au zbătut să obţină banii de la Guvern şi deja se gândesc la un nou mandat, pe de altă parte, "schiorii deştepţi" - apropiaţi sau sponsori ai Partidului Democrat Liberal, care îşi freacă mâinile de bucurie pentru că au semnat contracte "babane" cu statul. O dată cu dezvoltarea pârtiilor de schi, amenajarea lacurilor de acumulare şi montarea echipamentelor de telegondolă vor fi defrişate câteva sute de hectare de pădure, care vor fi valorificate de drujbaşi autohtoni.

[...]

În judeţul Suceava, aflat sub "protecţia" lui Gheorghe Flutur, ministerul condus de Elena Udrea a aprobat realizarea a trei proiecte. La Câmpulung Moldovenesc, Mălini şi Suceviţa. Primarul PNL Gabriel Constantin Şerban din Câmpulung Moldovenesc, unul dintre susţinătorii fideli ai lui Gheorghe Flutur la şefia Consiliului Judeţean Suceava, a reuşit să primească pentru realizarea proiectului 125 de milioane de lei. Iniţial, Şerban a solicitat de la Ministerul Dezvoltării doar 51 de milioane de lei pentru amenajarea unor pârtii de schi. La scurt timp, planurile edilului s-au schimbat. Şi a cerut o suplimentare de încă 74 milioane de lei, pe motiv că proiectul iniţial a fost prost făcut. Banii vor ajunge în conturile firmei Instcomp SA, care îi va împărţi cu Acomin SA, Leitner AG/SPA, Drumuri şi Poduri SA - Botoşani, Proiect Bucovina SA şi Transcablu SRL.

Instcomp SA din Suceava este o societate specializată în lucrări sanitare, de încălzire şi aer condiţionat. Se mai ocupă şi de reţele şi acorduri de gaze naturale, confecţii metalice, lucrări de tâmplărie şi cazane termice. Nici urmă de pârtii de schi. Instcomp îi are ca acţionari pe General Consulting SRL (54,4%) şi Ion Dan Hritcu (11,9%), celelalte acţiuni fiind deţinute de mai multe persoane. Directorul de la Instcomp, Tudor Monoranu, susţine că în general firma se va ocupa de amenajarea pârtiilor de schi, iar de restul lucrării, celelalte firme asociate. [...] - Jurnalul Naţional

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Elena Udrea merita felicitarile noastre pentru realizarile ei din ultima perioada.

    RăspundețiȘtergere