Cezar Florin Zaharia, Maria Grigoriu - condamnare

Prin decizia penală nr. 1183 din 30 noiembrie 2011, Curtea de Apel Suceava a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului ZAHARIA CEZAR FLORIN, administrator la SC ALUMET SRL Suceava, la pedeapsa de 1 an şi 11 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani şi 11 luni, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat, obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Condamnarea inculpatei GRIGORIU MARIA, referent în cadrul Administraţiei Financiare Gura Humorului, la pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat, obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi participaţie improprie la fals intelectual, infracţiune în legătură directă cu o infracţiune împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene.

Obligă în solidar inculpaţii să plătească părţii civile Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei sumele de 16.033,52 euro şi 17.911,05 lei la care se adaugă obligaţiile în materie de dobânzi, cu titlu de despăgubiri materiale.

Obligă inculpatul Zaharia Cezar Florin la plata către stat a sumei de 5700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Obligă inculpata Grigoriu Maria la plata către stat a sumei de 5600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava la data de 17 decembrie 2008 (comunicatul nr. 1/VIII/3 din data de 5 ianuarie 2009).

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii