Sanda Maria Ardeleanu anunţă că nu va candida pentru funcţia de rector al USV

Spuneam ieri că Aurel Burciu a confirmat zvonurile care ciruclă prin mediul universitar sucevean şi şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de rector al USV. Un alt nume vehiculat era cel al prorectorului autosuspendat, deputatul PDL Sanda Maria Ardeleanu.

Unul dintre cititorii blogului chiar spunea ieri în acest comentariu că Sanda Maria Ardeleanu are mari şanse să devină rector. Ei bine, aceasta tocmai a anunţat pe blogul personal că nu va candida pentru nicio funcţie în universitatea suceveană. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de rector este 3 februarie 2012.

Iată cum şi-a motivat Sanda Maria Ardeleanu decizia de a nu candida pentru funcţia de rector al USV:

Nu voi candida la nici o funcţie în universitatea suceveană

Deşi am fost în repetate rânduri nominalizată pe lista posibililor candidaţi pentru funcţia de rector al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava mă întreb şi vă întreb cum aş putea să mă gândesc acum la o altă funcţie atâta timp cât, pentru a-mi putea îndeplini serios mandatul de deputat, m-am autosuspendat încă din 2010 din funcţia de prorector cu relaţii internaţionale al USV.

Mă onorează aşteptările colegilor din universitate dar şi din echipa politică precum şi cele ale unei părţi importante din electoratul meu care m-au încurajat pentru a-mi depune candidatura la funcţia de rector al universităţii însă, pentru anul în curs, agenda mea publică nu conţine decât un singur obiectiv major: încheierea cu onoare a mandatului de deputat.

În altă ordine de idei, la nivel de principiu, aş vrea să spun că am considerat dintotdeauna candidatura mea inoportună de pe poziţia de om politic, în condiţiile în care am susţinut şi susţin depolitizarea şcolii româneşti, propunând chiar acel amendament ce prevedea incompatibilitatea între orice funcţie de demnitate publică şi o funcţie de conducere în universitate. În acelaşi timp, consider că m-aş fi aflat şi într-o situaţie de lipsă de fair-play faţă de colegii mei care au rămas în universitate şi nu beneficiază, poate, de aceeaşi vizibilitate cu cea a unui deputat.

sursa: sandamariaardeleanu.wordpress.com

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. O mare tragedie, a cazut aceasta veste peste noi ca un traznet, ca o lovitura in moalele capului, nu pot sa-mi revin, de fapt cred ca toata Suceava nu-si poate reveni dupa asa o veste trista, ce-o sa ne facem, ne simtim pierduti, viata noastra fara dna deputat - rector nu mai are rost, am trait degeaba pina acum, sa vezi citi se vor sinucide cind vor auzi vestea, cred ca nici soarele nu va mai rasari in urbea noastra, oare cum am putut fi loviti de asa o tragedie, chiar nu pot sa-mi revin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonimul care a scris mai sus va jigneste pe Dumneavoastra domnule Zara si va contesta calitatea de jurnalist punand sub semnul intrebarii capacitatea D-stra de a selecta ce e o stire ce nu. De fapt jigneste cam toate ziarele locale care au tot scris despre alegerile din USV. O dovada in plus ca exista multi oameni frustrati.

    RăspundețiȘtergere