[VIDEO] Proteste la Suceava - sâmbătă, 28 ianuarie

Trimiteți un comentariu

12 Comentarii

  1. imi pare rau ca la suceava nu este o miscare monarhista activa, vizibila. o solutie pentru reformarea clasei politice ar fi monarhia constitutionala. monarhul nu e legat de politicieni si nu-si datoreaza pozitia unuia sau altuia dintre partide. optiunile sale ar fi pur constitutionale, fara parti-pris-uri- cum s-a intamplat in 2009 la numirea candidatului de prim ministru dupa caderea guvernului boc prin motiune de cenzura .

    RăspundețiȘtergere
  2. aud ca pdl-ul pune de-un miting pro flutur maine la suceava. e usor sa scoti la miting oamenii din administratie si firmele pe care le tii sub papuc. bazarul are liber maine, deci au cu cine organiza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca viscolul asta i-a salvat si pe astia din opozitie, in ceea ce priveste manifestatiile. Dupa incidentul de la Focsani, in care Ponta a fost huiduit, cred ca celor doi (si vastei lor echipe) li s-a aprins brusc becul de avarie. Si-au dat seama ca treaba asta spontana s-a intors ca un bumerang impotriva lor.

    Nu stiu cine spunea despre manifestatiile astea ca "stii cum incep, dar nu stii cum se termina". Mare dreptate a avut. Pe de alta parte, datorita mediatizarii excesive a acestor evenimente, populatia a ajuns la un grad de saturatie, care se manifesta asa:

    1. aia usor colerici, care doreau varsare de sange, vazand ca in afara de cele doua seri, cand s-a lasat cu trosneala (scopul trosnelii era demonstrarea faptului ca in Romania oamenii sunt luati la omor daca isi striga "democratic" ofurile) s-au plictisit fantastic, concluzionand ca "astia din opozitie nu sunt buni de nimic, atata vreme cat n-au reusit sa taie nicio beregata pana acum"

    2. aia nemultumiti pe bune si-au dat seama ca opozitia ii cam abureste, fiindca n-a venit pe post sau in piata cu nicio solutie salvatoare pe termen scurt, adica nici Ponta, nici Crin nu le-au garantat oamnilor ca maine isi vor lua inapoi banii, ci tocmai peste un an. Un an e lung, ei vroiau acum

    3. aia ce au puterea de a sintetiza impartial evenimentele politice ce se desfasoara acum in Romania, au avut timp in doua saptamani sa intoarca pe toate fetele problema, iar ceea ce au descoperit le-a intarit ideea ca Romania n-are nevoie nicidecum in momentul de fata de-o destabilizare, facuta doar de dragul unora care doresc cu orice pret sa ajunga la putere acum, si doar acum

    4. in fine sunt multi si cei care n-au imbratisat de la inceput ideea de protest spontan, singura ideea imbratisata fiind aceea ca Romania n-are nicio sansa la o viata ca "in Occident", decat daca se modernizeaza, iar ceea ce opozitia ne ofera acum ca alternativa (sau mai bine zis nu ne ofera), modul lor de actiune si incercarea de a prosti o tara si o Europa intreaga, ne aduce clar aminte de metodele folosite in trecut de unii oameni politici, metode ce nu se mai muleaza pe realitatile actuale ale Romaniei.

    Este evident ca toata agitatia asta a opozitiei este nu numai o chestiune trucata ci si fantastic de fortata (fortarea cu cheltuiala se tine), ceva care vrea cu tot dinadinsul sa ne convinga ca Romania e sat fara caini, in care toti suntem supusi dictaturii chiorului si piticului.

    Cei ce mai stau in piata acum, pe conditiile astea meteo nefavorabile (aseara erau cam 20 de oameni), mi-au dat senzatia, prin ceea ce au declarat, ca sunt dependenti de televiziuni. Ei doresc cu orice pret sa apara pe sticla. E si asta o forma de vedetism. Trebuie sa-i intelegem.

    Viscolul a trecut, acum vine gerul. O sa treaca si asta peste o saptamana. Dar am senzatia ca si interesul pentru mitingeala a trecut. Am impresia ca am inceput sa ne "modernizam" si sa depasim profetia lui Brucan.

    CAPORALUL SVEJK

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru oameni inteligenti si nu pentru pigmei retardati...

    ...Omul de afaceri Ion Țiriac consideră că actualul guvern a luat multe măsuri care se impuneau a fi luate.
    ”Acest guvern a făcut ce trebuia să facă, chiar dacă ceva mai târziu. Dacă domnul Boc și-ar da demisia ar fi de respectat, pentru că ce a făcut. a făcut ca lumea”, a declarat Ion Țiriac, la emisiunea ”După 20 de ani”, difuzată la ProTv. Potrivit acestuia măsurile luate au erodat, așa cum era de așteptat, încrederea populației în guvern.

    Acesta critică Opoziția, care, potrivit acestuia, nu a reușit să vină cu nimic constructiv, ci doar cu acuze și jigniri.
    Referior la protestele care au loc de peste două săptămâni în toată țara și care cer demisia Guvernului și a președintele Traian Băsescu, Ion Țiriac consideră că nu sunt o soluție și că nu vor duce la părăsirea Palatului Cotroceni de către președinte.
    ”Oamenii care au ieşit în Piaţa Universităţii spun o treabă care pe mine m-a mirat: vor să îşi recâştige demnitatea. E adevărat că aceste măsuri drastice nu au avut în faţă motivele. Din cauză că politicienii au fost puţin aroganţi, oamenii au pedepsit această atitudine”, consideră Ion Țiriac.

    ”Oamenii au înțeles multe în ăștia trei ani (de criză, n.r), de asta sunt o mie (în stradă protestând, n.r) și nu 100.000”, a declarat omul de afaceri.
    În ceea ce privește alegerile anticipate, fostul tenismen, devenit om de afaceri, consideră că ele sunt mereu o soluție. ”Singura problemă, la noi, este că nimeni nu vrea alegeri anticipate, în afară de Opoziție, care crede că are un plus care nu are cum să-i scape din mână”, a precizat acesta.

    ”Eu nu cred că aceste alegeri ar putea avea loc mai devreme de mai. Și ce mi-e mai, ce mi-e noiembrie?!”, a adăugat Țiriac.
    O soluţie acceptabilă pentru toată lumea în momentul acesta ar fi un guvern tehnocrat, consideră omul de afaceri. Acesta l-a nominalizat pe actual guvernator al BNR Mugur Isărescu printre posibilii premieri. "În momentul în care ai avea un tehnocrat, ministrul de finanţe ar trebui să fie expert, ministrul economiei nu ar trebui să fie un om care a condus o tutungerie", este de părere Ţiriac.
    Omul de afaceri susține că Europa se va mai lupta să iașă din criză cel puțin până în 2014. Potrivit acestuia, soluțiile pentru ieșirea din criză nu le are nici Nicolas Sarkozy, nici Angela Merkel și nici Barack Obama. ”Toată lumea lucrează la soluții, din păcate de moment”, a declarat acesta...

    Profesorul

    RăspundețiȘtergere
  5. iar ai iesit din pestera fosila barboasa? du-te de te cauta la paziuc! daca iei cu copy paste textele consultantilor si mai adaugi ceva de local-flavour ti se pare ca esti destept? o sa vin merkozy sa faca locuri de munca la capu codrului? sau tiriac? daca dadeai stirea asta era ok! asa... inainte de a-i analiza pe altii, fa-ti analizele tie intai!
    p.s. iesi maine la mitingul pro-pdl?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand oamenii devin cu adevarat liberi!

    de Colin Ryan

    Vine o vreme in viata oamenilor
    Cand nemilosii si nebunii criminali
    Care-i conduc pe cei multi
    Pentru propriul castig
    Fac greseala fatala
    De a se bucura prea mult
    De distractia lor bolnava.
    Si duc prea departe nevoia lor
    De ai calca in picioare pe altii
    Distrugand orice urma de viata in siguranta
    Si luand absolut toate libertatile
    Furand ultimele bunuri
    Ca oamenii nici sa nu poata avea grija de semenii lor
    Amutind vocile lor cu legi corupte
    Infrangandu-i cu o guvernare in forta
    Unde nu exista dreptate pentru cei inselati
    Si oamenii nu mai au la cine sa apeleze
    Cand acest joc nebun
    este dus asa de departe
    Vine o vreme cand
    oamenii nu mai au ce pierde.
    Acesta este momentul
    in care mintile oamenilor sunt eliberate.
    Acesta este momentul
    in care omul scapa de frica de moarte.
    Acesta este momentul
    in care omul devine invincibil.
    Devine liber sa faca tot ce vrea
    Fara teama pentru viata sa
    sau pentru viitor.
    Va lua in maini destinul
    Departe de mainile insangerate ale celor fara suflet
    Toate actiunile le va face hotarat
    Cu increderea ca trebuie sa faca ceva
    Pentru ca nu are viitor
    Si cu atat mai marcata
    va fi fapta sa.
    Caci fiind pus in fata cu exterminarea
    si fara nici-o scapare.
    Va lua cu el cat mai multi asupritori
    Murind cu bucurie intr-un act de altruism
    pentru schimbarea viitorului omenirii.
    Aceasta zi se apropie
    Ca intotdeauna!
    Mintile malefice perverse
    se autodistrug intotdeauna!
    Pe cand setea lor de suferinta
    nu va fi potolita niciodata.
    Controland pentru paranoia lor
    si frica de oameni.
    Pentru ca orice om bun
    va dobora aceste brute.
    Orice om liber
    se va sacrifica pentru semenii lui.
    Pentru ca un om care nu mai are nimic de pierdut,
    ajunge in deplinatatea puterii
    Si este arma cea mai puternica


    When Men Become Truly Free

    By Colin Ryan

    There comes a times in the lives of men
    When the ruthless and the criminally insane
    Who rule the masses for their own gain
    Make the fatal mistake of enjoying too much
    Their psychopathic entertainment.
    They lose control in their lust for blood
    And take too far their need to tread men down
    By destroying any sense of a secure life
    And taking away each and every freedom
    Stealing the last piece of wealth they possess
    So they cannot even care for their own
    Stifling their voice with laws and corruption
    Beating them down with rule by force
    Where no justice exists for those being played
    And there is no direction left for men to turn.
    When this insane game is taken this far
    Comes the time when men have nothing left to lose.
    This is the time when the minds of men are freed.
    It is a time when man loses his fear of death.
    This is the time when a man becomes invincible,
    He becomes free to do whatever he must do
    Without fear for his life or for his future.
    He will take control of the destiny of the world
    Away from the bloodied hands of the soulless.
    Any action he takes he will take with a surety
    That he must do something for he has no future.
    So the act he chooses will be all the greater
    For when faced with oblivion and with no way out
    There is one thing this now fearless man will do.
    He will take down as many of his oppressors with him
    Gladly die in a selfless act to change the world’s future.
    This day is coming soon as it always does.
    The perverse minds of evil always self destruct
    As their addiction to our suffering can never be sated,
    Exerting control for their paranoia and fear of men.
    For every good man will take down these brutes.
    Every free man will give up himself for his brothers.
    For a man with nothing left becomes fully empowered
    And he is the most unassailable weapon.

    RăspundețiȘtergere
  7. Revolutie?

    Revolutie ar insemna o miscare populara pentru a schimba un REGIM in alt tip de Regim.

    Nu putem vorbi de revolutie in cazul nostru, deoarece regimul in care ne gasim a fost ales in mod democratic. Noi, in Rumania, nu avem probleme cu REGIMUL, avem o problema cu instrumentele care fac sa functioneze regimul.

    Nu mai avem instrumente democratice, deoarece aceste instrumente sunt blocate de catre (tocmai) cei care cer o noua "revolutie"in numele libertatii lor. In alte cuvinte , suntem intr-o situatie de santaj prin blocarea acestor instrumente facand imposibila functionarea guvernului ales in mod democratic. Avem o justitie aproape in metastaza instaurata de marele licurici, Ion Ilici care a facut mai mult rau Romaniei decat doua raboaie mondiale.

    Si cum s-ar numi acest fel de operare? nu cumva LOVITURA DE STAT?

    Asa ca, domnilor, sunteti direct responsabili de situatia de fapt , deoarece in loc sa aratati realitatea politica in care ne gasim, manipulati masele intr-un mod grosolan prin omiterea adevaratei realitati.

    Prevad ca Rumania va face o REVOLUTIE, schimband acest regim Democratic intr-o veritabila DICTATURA.

    Armaghedonul lui Ciuvica

    RăspundețiȘtergere
  8. USL = FSN-ul lui Iliescu = PCR = CRIMINALI PE TERMEN LUNG...

    Toti suntem romani, indiferent daca am fost sau nu in Piata Universitatii, multi suntem nemultumiti de nivelul de trai actual. Dar de ce am ajuns in stadiul acesta, nu va intrebati. Democratia originala a comunistului Iliescu coroborata cu mafia din Justitia iliesciana ne-a blocat...nu avem o clasa de mijloc. Exact ceea ce urmareste si USL, o masa care poate fi manevrata electoral mai usor.

    Va intrebati de ce nu au iesit romanii in strada...
    Raspunsul este simplu...camarila mafiota securisto-comunista din Uniunea Socialist Liberala a avut mai multi reprezentanti decat cetatenii romani protestatari.

    Cum poti fi alaturi de acesti politruci cand de'alde Ponta ii jigneste facandu-i VIERMI pe romanii care au refuzat sa faca act de prezenta alaturi de cei care i-au macelarit pe studentii bucuresteni in 13-15 iunie 1990, chiar in Piata Universitatii.

    Cum poti sa-ti manifesti nemultumirile alaturi de un.. ESCROC CA SECURISTUL VOICULESCU CARE TRAIESTE IN HUZUR IN DITAMAI ....dupa ce a sustras din conturile elvetiene ale lui Ceausescu 900 de miliaone de dolari...si i-a varsat in conturile firmei lui proprii - INTACT.

    Romanii nu mai sunt atat de usor de manipulat, mai ales pentru cei 50 de lei dati de USL fiecarui participant zgomotos.

    RăspundețiȘtergere
  9. E ciudat sa vezi cum cateva zeci de persoane striga "dictatura !" si "Jos dictatorul!" si au pretentia sa fie si ascultati imediat si Basescu sa-si dea demisia. Pretentia lor n-are iz de dictatura la cati sunt ?

    Daca ar fi sute de mii in strada si inca ai mai sta pe ganduri, dar cateva zeci ? Sa fim seriosi ! Astia vor sa se dea in spectacol, n-au de lucru, traiesc din pensie sau ajutor social si-si pierd vremea in piata. Ia sa dai tara pe mana unui astfel de "revolutionar" !

    Ai dreptate in tot ce spui. Acest gen de regim democratic gunos spre anarhie, poate duce foarte usor la o involutie, adica la un regim de tip dictatorial. Ma ingirjoreaza ideile rasiste, sovine, cele care sustin puterea unipersonala si care incep sa isi face loc atat in constiinta poporelor europene, cat si a celor din alte parti ale lumii.

    Acestea sunt intr-adevar foarte periculoase, cu atat mai periculoase cu cat se nasc pe fondul unor nemultumiri generale, a saraciei si a lipsurilor cu care se confrunta omenirea din cauza crizei economice mondiale.

    De fapt, teama cea mai mare a clicii ciumei rosii care conduce tara de 20 de ani este tocmai ca poporul sa nu-si ia din nou soarta in maini si sa continue ceea ce a lasat neterminat in decembrie 1989. Ar fi scenariul cel mai neplacut pentru ceausisti si urmasii lor.

    Daca acest lucru se va intampla, desi nu le-a doresc, el se datoreaza insa exclusiv dumnealor. De trei ani incoace i-a mancat undeva ca pe maimuta, iritandu-i intruna pe romani, razbunandu-se pe ei cu o ura manifesta si un dispret evident. Isi vor merita soarta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Gregoire Lacroix "în dragoste, ca şi în politică este inutil să ai dreptate, trebuie doar să fii convingător"



    Oameni decenţi şi şarlatani, înţelepţi şi imbecili, inocenţi şi ticăloşi - toţi sunt puşi să vorbească în acelaşi timp, şi ceea ce rezultă e o hărmălaie din care nimeni nu mai înţelege nimic. Să încercăm şi altfel.****

    Tânărul liberal pletos de acum câţiva ani, simpatic şi relaxat, a ajuns un pachet de nervi. Discursul său inteligent de odinioară, de orator hărăzit, s-a transformat într-o serie de ţipete isteroide cu gesturi ample consacrate in istorie de fascisti si de liderul lor.

    De repetiţii stereotipe, răstite, împroşcând microfoanele cu saliva. Privirea spălăcită, fixă, părul care îi cade pe frunte. Doar mustaţa-muscă îi lipseşte.*****

    Omul are ceva înspăimântător! Vocea spartă, gesturile nervoase, scăpate de sub control, trădează disperarea. Simte că-i fug mitingurile de sub picioare. Îi scapă protestele printre degete. Se topesc demonstraţiile. Se aştepta ca bulgărele să se facă mare cât casa, să măture totul în cale şi să prăvălească toată şandramaua.

    A crezut că i-a venit clipa, şi, iată, clipa trece pe lângă el. Se duce Gloria si visul de marire*****

    La marele miting USL de la Şosea trebuiau să vină cel puţin 10.000 de oameni, si asa foarte putini. A fost mobilizare generală în teritoriu,pe bani grei.

    El însuşi şi-a stricat tihna şi s-a agitat ca un nebun. A strigat, a ameninţat, i-a implorat pe baroni. A făcut ca toate alea la telefon. Rezultatul? Abia s-au adunat 6-7.000 de oameni.****

    Frumoasa analogie Adolf Hitler, Che Guevara, Stalin , POL POT, Radu Mazare, revistele pentru adulti USL , adevarata fata ridicol de hidoasa.***Ceea ce uită sau ignoră deliberat USL-ul este faptul că cel mai adesea protestatarii şi-au manifestat dezamagirea faţă de toata clasa politică, nu numai faţă de PD-L.

    Cum se traduce asta în termeni electorali ?**** Nu într-un scor bun pentru USL, ci în prognosticul unui absenteism fără precedent la viitoarele alegeri. O ultimă idee ce merita mentionata aici este tema socială exacerbată de discursul pus pe tapet de USL.****

    Din nou, opoziţia simplifică lucrurile, gregar,primitiv, în mod convenabil la o axiomă ce insultă flagrant,nemilos si inconstient inteligenţa românului mediu: “poporul vrea pâine".*****Preşedintele se plasează deasupra lucrurilor, îşi recunoaşte gafele şi vrea să înceapă o nouă epocă la Cotroceni, ţinând cont şi de doctrina războiului preventiv.*****

    Traian Băsescu şi-a anunţat în direct şi la o oră de maximă audienţă partidul că l-a lăsat din braţe, că va fi tratat la pachet cu PSD şi PNL şi că este la fel de nereformabil ca celelalte .

    Preşedintele a înţeles că are nevoie de sobrietate exterioară, dar şi de vechii săi prieteni, intelectualii, pe care i-a abandonat, fiindcă erau prea cârtitori, mereu nemulţumiţi şi fiindcă aveau pretenţia ca el să se schimbe şi să preia canoanele democraţiei liberale ad-literam.*****

    Şi pentru a pune în practică acest obiectiv are nevoie de un sacrificu ritualic (demisia lui Boc) şi de îmblânzirea maselor (pact cu Opoziţia)****

    Schimbarea la faţă a preşedintelui poate avea loc doar ieşind din logica reproşului şi revanşei fiindcă după cum spunea moralistul francez Gregoire Lacroix "în dragoste, ca şi în politică este inutil să ai dreptate, trebuie doar să fii convingător" sau ca in politica, in razboi si in amor totul este permis.****

    SACRILEGIUL

    RăspundețiȘtergere
  11. DINULE, COMENTARIUL CU..."Cand oamenii devin cu adevarat liberi! de Colin Ryan" NU ARE NICIO LEGATURA CU COMENTARIILE NOASTRE. Nu stim de ce a fost postat si nici nu ne intereseaza. IAR IN URMATORUL ESTE VORBA DOAR DESPRE O FRAZA DIN "Gregoire Lacroix", ASA CA UN MOTTO, ca un argument suplimentar.

    Restul este rodul analizelor noastre si punctele noastre de vedere. Daca cititorii nu vor sa participe serios, din diferite si multiple motive, la provocarile noastre, noi nu avem nicio vina. Cand se rezuma totusi la injuraturi vartoase, in stilul balcanic consacrat si la sentinte fara argumente, treaba lor, nu-i putem lua cu japca in dialog si nici in viitor.

    Noi punem pe masa teme, subiecte, provocari si asteptam reactii inteligente, lucide si asumate. Daca nu vin , deocamdata poate din pudoare, credem noi, asta este : oamenii, in general, prima data injura, taie capete si dupa aceea gandesc si, de cele mai multe ori, regreta . Tot de atatea ori nu le mai ajuta la nimic: de aceea santem unde santem !.

    RăspundețiȘtergere