FOTO Ţigăneală la Casa de Cultură! Crâşmă hidoasă în foaierul sălii mari

Casa de Cultură din Suceava s-a transformat treptat într-un adevărat bâlci. Pentru ca ţigăneala să fie completă, în foaier va răsări o crâşmă. Stabilimentul va ocupa întregul hol de la sala mare a Casei de Cultură, spaţiul garderobei şi spaţiile de la demisol. Dacă vă vine să credeţi, după ce crâşma va începe să funcţioneze la spectacolele de la sala mare vom ajunge printre mesele cu petrecăreţi.

Pe lângă absurdul acestei situaţii, crimă este faptul că se distruge iermediabil conceptul arhitectului Nicolae Porumbescu, realizându-se o adevărată ţigăneală, aşa cum se poate observa şi din fotografii.

Crâşma este amenajată de firma SC Restpartner SRL. Firma a fost înfiinţată în 2008 de Viorel Aelenei şi Fivi Uricec, soţia deputatului PSD Eugen Uricec. Ulterior, părţile sociale ale familiei Uricec au fost preluate de Daniele Dattola, italianul implicat în frauda de două milioane de euro de la agenţia BRD Gura Humorului. În 2009, Dattola şi-a cedat partea Ioanei Mihai.

Firma controlată de Viorel Aelenei mai deţine restaurantul Padrino de pe strada Universităţii, restaurantul Toscana şi clubul Office's. Restaurantul Padrino a fost construit fără autorizaţie, iar ulterior copacii de pe marginea străzii au fost tăiaţi ilegal, trotuarul fiind transformat în parcare pentru crâşma frecventată de mulţi poliţişti, şefi de instituţii şi politruci de prin Suceava.

Din informaţiile pe care le deţin, iniţial primarul Ion Lungu ar fi refuzat să autorizeze lucrările din foaierul Casei de Cultură. Evident, pentru că noua crâşmă ar concura Oscar Wilde, nu din alte considerente. Surse din administraţie susţin că autorizaţia ar fi fost emisă la presiunile lui Băişanu, care ar fi implicat în bizinis.

În replică, Ştefan Alexandru Băişanu mi-a comunicat că nu are nicio implicare în eliberarea autorizaţiei de construire pentru crâşma din foaierul Casei de Cultură, şi că sprijinul pentru Aelenei ar fi venit dinspre PDL şi PSD.

Poftim de priviţi ţigăneala:

Casa de Cultură - restaurant Viorel Ailenei, Padrino

Casa de Cultură - restaurant Viorel Ailenei, Padrino

Casa de Cultură - restaurant Viorel Ailenei, Padrino

Casa de Cultură - restaurant Viorel Ailenei, Padrino

Casa de Cultură - restaurant Viorel Ailenei, Padrino

Casa de Cultură - restaurant Viorel Ailenei, Padrino

Casa de Cultură - restaurant Viorel Ailenei, Padrino

Casa de Cultură - restaurant Viorel Ailenei, Padrino

Casa de Cultură - restaurant Viorel Ailenei, Padrino

Casa de Cultură - restaurant Viorel Ailenei, Padrino

Casa de Cultură - restaurant Viorel Ailenei, Padrino

Casa de Cultură - restaurant Viorel Ailenei, Padrino

Trimiteți un comentariu

22 Comentarii

  1. mda. Să-nlocuim mirosul de mătreaţă & naftalină
    cu izul chiciului mlădios contemporan
    oare cum (şi când) în locul lor va fi să vină
    un bucovinean ( neLung, neBăişan )

    toate te fac să te simţi singur şi singular
    dintr-un ţarc de gândire, parcă, vin toate
    aveţi studii, mda ! întorceţi-vă la abcdar !
    poate învăţaţi să citiţi, "chiorilor" ... (poate)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu credeam ca totusi se poate asa ceva. deja nu mai e gluma proasta la adresa cladirii si a sucevenilor, ci e expresia durerii in ula pe care au au alesii fata de contribuabili

    RăspundețiȘtergere
  3. Ok e chicios, dar zi si cand s-au investit ultima data bani in aceasta cladire. Cand a fost ultimul tau articol cu privire la Casa de Cultura pana sa vezi treaba asta? Foaierul nu era asa o lucrare fantastica, nu uita ca la ROMUPS era un o opera de 1300 mp, sper sa nu ma insel si acum nu mai e. Daca tot esti asa de revoltat zi si o idee cum ar putea fi restaurata aceasta cladire ca doar esti ziarist plin de idei si cunosti legislatie si stii cine e si proprietarul acestei cladiri etc etc. E usor sa fii frustrat mai ales ca aceste lucrari au inceput in urma cu 2 luni, Unde ai fost atunci stimabile? Ziarist fiind urmaresti subiectele nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. maine poimaine o sa se faca si nunti acolo

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze, dar casa de Cultura din Suceava mi s-a parut tot timpul o chiciosenie comunista oribila care pe langa aspect a adapostit de la targuri de chinezarii la concerte de manele si alte lucruri odioase. O crasma si sa o varuiasca in roz sau portocaliu nu mai e nimic neasteptat. Iar cultura ..vai de capul eim ce vede din an in Paste si atunci cam de slaba calitate

    RăspundețiȘtergere
  6. Dinule, priveste partea buna a problemei! Sa vezi ce aglomeratie va fi in foaierul Casei de Cultura!!! Si ce suceveni culti vor iesi de acolo!!! IN FIECARE ZI!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tot articolul ai scris despre Lungu si PSD si vinovat a iesit pana la urma Baisanu :))) Hai lasa-ne...

    RăspundețiȘtergere
  8. nu are nici o legatura Baisanu cu aceasta poveste ... garantez 100%

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine ba zara... esti un ziarist extraordinar... ti-ai dat seama ca de fapt casa de cultura nu e de cultura... sunt foarte curios cand ai fost ultima data la un spectacol la casa de cultura... si sunt si mai curios cat timp ai rezistat sa stai in casa de cultura... nu stiu cum nu ai reusit tu si aparatul tau de fotografiat profesional sa imortalizezi chestii foarte moderne cum ar fi perdele ponosite care sunt pe scena sprijinite cu niste pietroaie si scena super profesionala pe care daca sunt mai mult de cinci actori s-ar putea sa se darame... e bine ca si tu si primarul acesta deosebit care il aleg sucevenii de vreo 12 ani ,daca nu ma insel, ati fost foarte revoltati cand in casa de cultura se intampla centrul comercial chinezesc... sau club Shatra sau club arena sau club eclipse... sa stii ca fotografiile care le-ai facut nu m-au convins ca e chiar tiganeala, (dar cred ca e din cauza ca ai un aparat foarte bun) probabil de cand nu ai mai intrat tu in casa de cultura( noroc cu chestia aia foarte culturala organizata de PDL care ti-a dat ocazia sa intri si tu in casa de cultura)nu ai vazut ca totul acolo era paragina... vad ca esti foarte afectat ca nu se intampla chestii culturale in casa de cultura... sa stii ca probabil dupa ce o sa se termine ce este inceput acolo o sa fie si spectacole dupa multi ani in casa de cultura... si asta o spun sustinut de faptul ca restaurantul padrino a avut mai multe spectacole decat a avut orasul asta in ultimii 20 de ani(inclusiv piese de teatru la care tu probabil ai lipsit,ca dupa fata nu te vad foarte interesat de cultura)... ca si concluzie, se vede ca esti un roman revoltat pe care toata lumea asta rea il lasa fara cultura si fara mediul inconjurator... vad ca esti foarte hotarat sa indrepti lucrurile si sa pupi in continuare cururi care te platesc sa scrii niste articolase de CACAT... dar de fapt nu esti altceva decat SCRII....

    RăspundețiȘtergere
  10. Si pentru a fi un "ziarist informat" tin sa-ti amintec ca politistii si sefii de institutii sunt si ei oameni si au dreptul sa iasa in oras si probabil au ales un loc care este decent...

    RăspundețiȘtergere
  11. Ai facut o omisiune!Firma e controlata de Daniele Datola si Viorel Aelenei!

    RăspundețiȘtergere
  12. pentru individul care e fericit cu spectacolele de la Padrino... exprimi nene starea generala a natiei pervertite.. asa ca du-te acolo si lasa casa de cultura cu rostul ei... ideea geenrala era, şi dinu bine a observat ca totul e pentru bani, totul e pentru victorie.... numai ca in curand nu va mai avea nici cine sa comande cinzeaca de vodca la 8 dimineata pentru ca nu vor mai fi bani.... in schimb, vor fi spectacole gratis pentru scoalri, elevi si studenti, pentru clasele muncitoare si alti oameni de bine chiar la preaslavitul Padrino....

    RăspundețiȘtergere
  13. Mai baiete,pentru ca nu te ai informat la timp si scrii nedocumentat, iti dau niste informatii care trebuia tu sa le obtii daca te crezi cea ce nu esti.
    Pentu Lucrarea de la Casa de Cultura sa facut o cerere la Proprietarulu ei in martie 2012 in urma careia sa incheiat un contract de inchiriere ,in vederea deschiderii unei cafenele, insotit de un acord notarial pentru lucrarile ce se doreau a fi facute. Ulterior Societatea a cerut un certificat de urbanism de la Primaria Suceava iar aceasta a solicitat si conditionat obtinerea Auturizatiei de Constructie de urmatoarele documente:
    -contract de inchiriere si acord notarial pentru modificari
    -aviz Directia de Sanatate publica
    -aviz Directia de Cultura
    -aviz Ordinul Arhitectilor
    -aviz Pompieri
    Odata depuse toate acestea, Compartimentul de Urbanism a eliberat Autorizatia de Construire in urma careia au inceput lucrarile nu inainte ca societatea sa deschida la Registrul Comertului un punct de lucru pentru locatia respectiva .
    Nu a fost nicio interventie la niciun Partid! Nu mai cauta senzationalul ! Nu mai calomnia oamenii! Ai vazut ca la mai cautat unu`Diaconescu si acum i sau inchis toate si mai nou ,il baga si la puscarie ! Sper sa`ti bagi mintile`n cap si sa nu mai scrii ineptii!

    RăspundețiȘtergere
  14. da, da, da, de o mie de ori da... cand un ziarist, un om simplu, o baba de la tara vine si zice adevarul, sar ciumpalacii si zbiera ca omul e nebun... hai siktiresku.... dinu a dat in gat o mizerie, acum cei care vor sa acopere urmele il fac dement... astea sunt securisme din anii 50.. nu ati mai evoluat dobitocilor?

    RăspundețiȘtergere
  15. PERVERTÍT adj. v. corupt.
    Sursa: Sinonime (2002)
    "Nene" nu cred ca prea stii sensul cuvintelor... le folosesti doar ca sa ai tu impresia ca esti mai inteligent... ti se pare ca cineva este pervertit doar pentru ca apreciaza ca se mai intampla ceva in oraselul acesta..."nene" ar trebuie sa explici tu care e rostul casei de cultura, in mintea ta, daca nu spectacolele.. poate atunci asi reusi sa las casa de cultura cu rostul ei... :) si dupa cum bine a observat si"dinu" totul e pentru bani pe lumea asta... ca de asta ia bani de la unii sa scrie articole cu dedicatie... si stai linistit ca nu ramane lumea fara bani (poate doar tu sa ramai ca poate nu te ajuta capusorul sa faci bani)... pe vreme de criza sunt unii ca tine care plang si unii care le vand batiste celor care plang... si atunci o sa-ti dai seama ca mai sunt care comanda cinzecuta dimineata la ora 8 cand o sa stai alaturi de ei la o tejghea infecta intr-o crasma ordinara si o sa incerci sa uiti faptul ca nu ai bani de paine... si da, totul e pentru victorie pentru ca asa e construit omul sa vrea sa fie un invingator nu un invins de soarta ca tine... si poate cuvintele astea o sa te lumineze si o sa-ti dai seama ca din dorinta de victorie s-au inventat concursurile... si culmea, unii au facut si olimpiadele ( si nu te gandii doar la cele sportive pentru ca sunt si unele scolare pentru oameni cu capacitati mentale si spirit de invingator) -si precizare din paranteza a fost doar pentru acest "nene" care chiar pare limitat- care sunt tot niste spectacole... dar tu nu ai de unde sa stii pentru ca tu esti doar un neadaptat al vremurilor pe care le traiesti...

    RăspundețiȘtergere
  16. Dragi Anonimi...și Roxana (care probabil are mai putin de 24 ani:)) ), mi s-a confirmat inca o data ca ce e scris la comentariii e de 10 ori mai amuzant/alarmant/oribil decat articolul in sine.
    O mana de arhitecti mai tinerei din targ deja s-au sesizat cu privire la minunatiile din Casa de Cultura; s-au formulat memorii si sesizari si se asteapta :)))
    Pacat ca scoala se face pe repede inainte si toti tontii se trezesc cu diplome, refuzand sa acorde timp culturii generale. Cati mai stiu cine a fost N. Porumbescu si cam ce a reprezentat el pt arhitectura romaneasca? Sunt de acord ca Suceava nu are puburi/restaurante/cluburi mai de Doamne-ajuta, dar nici oameni pentru localuri de 5 stele :)) Asa ca noul birt de la Casa de Cultura va fi frecventat de aceleasi fețe obosite, care pe la 4 dimineata vor iesi cu sticle sparte in cap si vor da cu "subsemnatul" la Politie...pentru ca asta se intampla in orasul asta cu iz de comuna...Iar Casa de Cultura se transforma in acel Camin Cultural din mediul rural unde se bea pe rupte si se discuta politica ;)
    P.S. KITSCH, kitschuri, s. n. Termen folosit pentru a determina un obiect decorativ de prost gust. ◊ Reproducere sau copiere pe scară industrială a unor opere de artă, multiplicate și valorificate comercial. [Pr.: chici] – Din germ. Kitsch. Sursa: DEX '98 (1998) - pentru ca nu am reusit inca sa "românizam" toți termenii straini

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt curios daca te-ai inclus si pe tine cand ai spus ca nu sunt oameni pentru localuri de cinci stele... sau tu ai ramas singurul client pentru localuri de cinci stele si nu ai cu cine iesi sa socializezi... in cazul in care aceasta comuna ar beneficia de un loc mai de Doamne-ajuta :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Nee..nu prea ies la petrecut in orasul asta... recomand totusi Latino sau Mozaik cand vine vb de business meetings... restul sunt caricaturi :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Felicitari Dinu pentru articol, pentru obiectivitate. Au mai ramas - putini, e drept - cativa jurnalisti in Suceava care inca mai au coloana vertebrala. Porumbescu cred ca se invarte in mormant. Oricum, cand te gandesti ca nu se mai poate nimic urati, stirbi, maltrata, apar unii care ne demonstreaza....ca se poate. Oricum, ce se vede in poze arata hidos. Cladirea, asa comunista cum era, avea stil. Succes arhitectilor care incearca sa ia pozitie. VA SUSTINEM !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Te`ai grabit sa arunci cu noroi si sa scrii ineptii despre un loc civilizat si necesar care sa deschis in foayerul Casei de Cultura.Ai tot dispretul meu profund pentru asta si nu numai al meu, ci al tuturor care au vizitat deja acest loc si au considerat total pozitiv deschiderea lui.Si asta mai ales ca nu te`ai documentat sa vezi cum ``merge treaba`` si pe la alte case mai mari cum ar fi la ``Scala din Milano`` unde au nu unul ci 5 baruri in foayere,un restaurant si un magazin.
    Concluzia...Esti jalnic baiete!
    Iti dau doar un link in sensul asta si te las sa tragi singur concluziile...
    http://www.teatroallascala.org/en/you-and-lascala/audience/bar-restaurant-shop.html

    RăspundețiȘtergere
  21. ti-a dat cumva patronul acordul sa faci poze si sa le si publici .. nu cred. abia astept sa te lege astia in padurea din zona zamca... sa te inveti si tu minte,

    RăspundețiȘtergere
  22. dar salariul intreg angajatilor de la padrino cand le da patronii??????????trimite ti fratilor i.t.m.ul si controale pe capul lor!!!!!!!!!!!hoooooooooo

    RăspundețiȘtergere