USL s-a rupt. La Suceava se va mai târâi până la europarlamentare

USL a crăpat. Efectele ruperii coaliţiei de guvernare se vor simţi însă la Suceava cu oarecare întârziere. Estimez că, probabil, în ciuda polemicilor electorale, până la alegerile europarlamantare cele două partide, PSD şi PNL, vor menţine, în dans pe sârmă, actualele majorităţi din Consiliul Judeţean şi Consiliul Local.

În primul rând, deşi probabil că vor exista tatonări din partea PDL, PNL va încerca să-şi conserve cât poate funcţiile de conducere din instituţiile deconcentrate.

Deşi majorităţile USL din consiliile locale şi Consiliul Judeţean vor funcţiona probabil în cele mai multe cazuri, PNL va face opoziţie pe plan local chiar începând de astăzi. Sarcina activului de partid va fi învinovăţirea premierului Victor Ponta pentru ruperea coaliţiei care a obţinut cel mai mare scor din istoria post-decembristă şi victimizarea lui Crin Antonescu.

În plus, PNL va evita cel mai probabil o apropiere de PDL, chiar dacă acum acest partid s-a distanţat evident de Traian Băsescu, cel care a fost cel mai bun agent electoral al USL.

Distracţia va începe odată cu campania electorală pentru europarlamentare, alegeri care până acum nu au avut practic aproape nicio miză în România. Fiecare partid va încerca să îşi mobilizeze la maximum electoratul pentru a obţine un scor cât mai bun cu care să negocieze eventuale alianţe pentru alegerile prezidenţiale.

Estimez că în judeţul Suceava, deşi cel mai mare număr de voturi va fi obţinut de PSD, PNL va obţine probabil cel mai mare scor de după '89. Probabil şi PDL va fi pe un trend uşor ascendent faţă de alegerile parlamentare din 2008. Aproximez că deşi va beneficia de o susţine făţişă a lui Traian Băsescu, Partidul Mişcarea Populară nu va face pragul electoral în judeţul Suceava.

Aşadar, luând în considerare toate aceste aspecte, consider că scena politică din judeţul Suceava va suferi modificări substanţiale doar după alegerile europarlamentare.

Voi ce părere aveţi despre ruperea USL?

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. nu, nu cred ca se vor modifica prea multe, cumetriile functioneaza perfect, totul e praf...

    RăspundețiȘtergere
  2. cu burta umflată (de foame)
    o votantă lacrimă să votăm
    ce?! un pdl plin de poame ?!
    sau... unde să mai căutăm? :)

    USL, cu şira spinării ruptă
    (de liberali, ce.. nu-i evident?! )
    va intra într-un an de luptă
    asupra căruia VOI FI ATENT :)

    RăspundețiȘtergere