De ce conducerea CSU Suceava este singura vinovată pentru absenţa ambulanţei la meciul cu Dinamo

Daniel Martiniuc are vreo 22 de ani de când e şef la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ). A făcut multe gafe în perioada asta. Îmi vine în minte acoperişul pentru maşini sub care nu încăpeau toate tipurile de ambulanţe. Atunci nu-mi amintesc să se fi sesizat prefectul să-i ceară demiterea.

În ăştia peste 20 de ani, la niciun eveniment sportiv, că o fi fost vorba de fotbal, handbal, rugby, volei sau traforaj viteză, nu a lipsit asistenţa medicală. S-a întâmplat însă miercuri, la CSU Suceava – Dinamo Bucureşti. Meciul a fost pierdut la „masa verde”, iar CSU a fost penalizată un punct.

Cine e vinovat? Prefectul Sinescu zice că Martiniuc, pe care-l acuză de management defectuos. Oare? Cum de managementul ăsta i-a funcţionat 22 de ani şi i s-a defectat fix acum? Eu zic să judecaţi cu creierele voastre şi să nu luaţi de-a gata ce vi se serveşte în oficioasele de partid. Să-mi spuneţi dacă nu ajungeţi la aceeaşi concluzie.

Eu susţin că responsabilitatea pentru acest episod jenant aparţine în totalitate conducerii CSU Suceava. Asta pentru că aşa cum recunosc toţi şefii cluburilor sucevene, cutuma până acum a fost ca, dincolo de contracte, grafice şi altă hârţogăraie, organizatorul de competiţii să informeze SAJ în ziua jocului despre ora şi locul meciului. Ăia de la fotbal sau rugby cum pot? Pentru că este, clar, în interesul lor. Pe ăştia de la CSU i-a durut la bască şi, drept urmare, s-au trezit cu câteva minute înainte de ora oficială că nu îndeplinesc condiţiile din regulament. Sunt convins că situaţia a fost cauzată doar de bulibăşeala generală de la CSU. Bulibăşeală despre care cred că este întreţinută de Valentin Popa, cel mai slab rector din istoria USV, şi Petru Ghervan, cel care prin diverse inginerii financiare cu banii de la sponsori şi primărie a îngropat echipa care nu demult juca finale prin Challenge Cup.

Dacă personalul administrativ al clubului îşi făcea treaba, nu ajungeam în această situaţie. Ei zic că au sunat la SAJ la 16.45. Martiniuc spune că la 16.55. Nu mai contează. Conform contractului, ambulanţa trebuia să fie prezentă la sală la 16.30. O salvare a ajuns la 17.17. Adică la 32 de minute după ora la care cei de la club susţin că au sunat la SAJ. Or, dacă ăştia de la club chiar îşi făceau treaba, dacă se trezeau din letargie, sesizau la 16.30 că nu au ambulanţă şi sunau atunci la SAJ, salvarea ar fi ajuns în cele 10 minute regulamentare cu care partida putea fi amânată.

Nu am niciun fel de îndoială că vina aparţine exclusiv CSU. Văd că prefectul PSD Florin Sinescu cere demiterea lui Martiniuc. Dar ăsta chiar e un motiv penibil. Cum ar veni, n-are şapcă. Motivul real e sigur altul. Probabil că nu-i face campanie lui Ponta. Să-l demită, a stat destul şef, dar poate găsesc şi ei un motiv mai credibil.

PS. Că tot veni vorba, sârbii de ce nu au fost încă legitimaţi? Cumva pe motiv de haos, debandadă, bulibăşeală?

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii