Dovada că Flutur dezinformează cu privire la termenul de finalizare a șoselei de centură a municipiului Suceava

Flutur a promis în campania electorală că dacă va câștiga alegerile va termina șoseaua de centură a Sucevei în câtva luni. Era evident o mare goangă electorală.

Între două acțiuni electorale din așa-zisa lună a diasporei, Flutur s-a apucat din nou de spus povești de adormit copiii. Printr-un comunicat de presă, Gheorghe Flutur a anunțat săptămâna trecută că a vorbit el la Guvern și CNADNR și a obținut scurtarea termenului pentru finalizarea lucrărilor la șoseaua de centură. Mai exact, Flutur ne anunța că va termina centura în septembrie 2017. De unde o fi scos acest termen numai el știe.

Pentru a lămuri situația, am solicitat Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România să-mi comunice calendarul oficial al investiției, inclusiv datele la care sunt programate licitația, începerea și finalizarea lucrărilor. Răspunsul CNADNR este foarte concludent: nu se știe niciun termen. Compania abia a reușit săptămâna trecută să angajeze un consultant pentru actualizarea documentației tehnice și realizarea documentației pentru licitație.

Ce nu ne spune Flutur și CNADNR este că până la începerea efectivă a lucrărilor ar mai fi de parcurs mulți pași birocratici: actualizarea proiectului șoselei de centură, realizarea caietului de sarcini și documentației pentru licitație, organizarea efectivă a licitației pentru selectarea unui nou constructor, desemnarea unui câștigător al licitației, soluționarea unor eventuale contestații și, în cele din urmă, semnarea efectivă a contractului cu firma câștigătoare. Abia după parcurgerea acestor pași se va putea da ordinul de începere a lucrărilor și abia în acel moment se va putea ști un termen privind finalizarea efectivă a lucrărilor rămase de executat la șoseaua de centură a municipiului Suceava.

Până atunci, așa cum am mai spus, termenele anunțate de Flutur sunt doar povești de adormit copiii și vigilența electoratului pentru campania parlamentară din toamnă.

Răspunsul primit de la CNADNR, text și facsimil:

Stimate domnule Dinu Zară,

Urmare solicitării dvs. transmisă Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A., vă comunicăm următoarele:

În data de 19.08.2016, CNADNR S.A. a semnat Contractul de servicii având ca obiect „Asistență tehnică pentru elaborarea documentației de atribuire pentru achiziția contractului de execuție lucrări rămase de executat pentru "Constructia variantei de ocolire a Municipiului Suceava" cu S.C. LUCA WAY S.R.L., finanțat din fonduri nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetară a UE 2014 - 2020.
Achiziția are ca scop actualizarea documentației conform standardelor naționale în vigoare din România și întocmirea documentației necesare în vederea organizării procedurii de re-licitare pentru Contractul de execuție Lucrări: "Construcția Variantei de Ocolire a Municipiului Suceava". Varianta de Ocolire a Municipiului Suceava reprezintă o continuare a drumului național DN2 (E85) care la ieșirea din Municipiul Suceava se desfășoara către localitatea de frontieră Siret, urmărindu-se astfel scoaterea traficului greu și de tranzit în exteriorul Municipiului Suceava.
Prestatorul va efectua o revizuire a Documentației Tehnice prin actualizarea documentației de proiectare în baza normelor tehnice în vigoare.

Cu stima,
CNADNR



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii