„Luna diasporei” - o mare țeapă electorală

„Luna diasporei” - o mare țeapă electorală

Nici bine nu și-a preluat din nou funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava că a și revenit la vechile metehne și a intrat abrupt în campania electorală.

Prin tot ceea ce face, Flutur nu urmărește decât să obțină un avantaj electorală. În 2008, între locale și parlamentare a organizat un fel de chermeză electorală cu mocăniță. Acum a scos din joben povestea cu luna diasporei.

Am tot așteptat să văd ce va presupune concret acest ambiguu proiect. Am așteptat degeaba. „Luna diasporei” de fapt nici măcar nu există în realitate, ci doar în închipuirea lui Flutur și în câteva articole apărute în presa de propagandă.

„Luna diasporei” este doar un concept abstract, menit să le ia ochii sucevenilor veniți în concediu acasă, dar și celor de prin străinătate care mai citesc știrile din țară.

Flutur nu face altceva decât să-i amăgească pe compatrioții noștri plecați în cele patru zări că ar avea o preocupare reală pentru binele lor. Iar miza lui sigur nu poate fi vreo câteva sute de persoane înscrise în registrul electoral din diaspora, ci sutele de mii de rude și prieteni rămași în țară ai sucevenilor plecați la muncă în vest.

Flutur speră că va reuși să reediteze momentul votului pentru Iohannis din 2014. Eu sunt convins că mulți suceveni nu mai pot fi prostiți și a doua oară.

Cred că mulți au înțeles deja că așa-zisa lună a disaporei nu e decât o mare țeapă electorală, cu multă vorbărie goală și niciun rezultat concret.

Să votați bine! Că de trăit...

Foto: svnews.ro

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii