Haos total în parcările din Suceava. Situația a scăpat de sub control



Haosul a pus stăpânire pe parcările, trotuarele și străzile din Suceava. Situația a fost scăpată de sub control. Primăria nu poate sau nu vrea să facă ordine.

Chiar dacă în teorie în Suceava nu există locuri de parcare rezervate, în practică sunt din ce în ce mai mulți cei care se fac stăpâni pe domeniul public. Unii murdăresc blocurile, bordurile și asfaltul cu vopsea, scriindu-și numărul de înmatriculare și amenințări împotriva celor care ar dori să parcheze acolo. Alții își pun tot felul de lădițe, bolțari, pietre, popice prin care își revendică locul de parcare. Scandaluri, înjurături, amenințări și chiar bătăi de la locuri de parcare sunt la ordinea zilei.

S-a ajuns ca unii să-și monteze pe domeniul public stâlpi, capre, chiar garduri, fără niciun fel de rușine. Cea din fotografia de mai sus a răsărit zilele trecute. Și asta se întâmplă doar pentru că situația a fost ani la rând tolerată de Primăria Suceava,  Iar lucrurile degenerează de la o zi la alta. Nici nu vreau să-mi imaginez la ce se va ajunge.

Hotărârea Consiliului Local nr. 155/2013, articolul 12, aliniatul 5, prevede sancționarea cu amendă de la 100 la 1.000 de lei pentru „Rezervarea prin orice mod a locurilor de parcare pe carosabil, în parcări sau în orice alte locuri aparținând domeniului public sau privat al municipiului, fără aprobarea administrației publice locale”. Nu o aplică nimeni.

Unii spun că Suceava este un oraș urât. Nu sunt de acord. Cred că Suceava este un oraș frumos. Dar devine din ce în ce mai urât. Asta pentru că atât noi, cât și administrația locală, privim nepăsători la cum în fiecare zi blocurile sunt mâzgâlite cu numere de înmatriculare, iar trotuarele și străzile se umplu de tot felul de obstacole pentru așa-zisa rezervare a parcărilor. Dacă acceptăm asta în continuare, Suceava va deveni, într-adevăr, un oraș foarte urât.

Eu nu îmi doresc asta. Nici voi, bănuiesc. De asta am trebuie să sesizăm aceste abuzuri. Este foarte simplu. Scrieți o petiție de câteva rânduri și autoritățile sunt obligate să cerceteze, să dispună intrarea în legalitate și să vă dea un răspuns scris. Petițiile scrise nu pot fi ignorate.

Acestea sunt datele de contact ale Primăriei Suceava. Vă recomand să depuneți petiția în scris, sau să otrimiteți prin e-mail sau fax și să solicitați numărul de înregistrare. Abia atunci lucrurile vor începe să se schimbe.
Primăria municipiului Suceava
Bulevardul 1 Mai nr. 5A, Suceava, Romania, 720224
primsv@primariasv.ro
Tel.: +40 230 212696
Fax: +40 230 520593

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii