VIDEO Cea mai periculoasă trecere de pietoni din Suceava. Solicit Primăriei să monteze un semafor cu buton



Trecerea de pietoni situată pe bulevardul Calea Obcinilor, între cele două stații pentru transportul public local, este foarte probabil cea mai periculoasă din municipiul Suceava. Este o trecere de pietoni intens circulată și este folosită de cei mai mulți dintre locuitorii cartierului Obcini. În zona acestei treceri de pietoni au avut loc numeroase evenimente rutiere.

Aseară, în doar câteva minute am filmat numeroase situații în care șoferii ignoră persoanele angajate în traversarea străzii și trec în mare viteză la câțiva centimetri de pietoni, printre care bătrâni și părinții cu copii mici. Seara am văzut de multe ori persoane în vârstă care de frica șoferilor care nu acordă prioritate își semnalizează cu lumina unor lanterne intenția de a traversa strada și prezența pe trecerea de pietoni.

Pentru că au început demersurile pentru desființarea trecerilor de pietoni semaforizate de la Bazar și Ambro, solicit Primăriei municipiului Suceava să mute unul dintre cele două semafoare cu buton la trecerea de pietoni de la intrare în Obcini. Instalarea unui semafor cu buton ar contribui în mod evident la siguranța pietonilor și la fluidizarea circulației în zonă.

Propun ca cel de-al doilea semafor cu buton să fie instalat la trecerea de pietoni de pe bulevardul George Enescu, în dreptul blocului Bebelușul de lângă catedrală, acolo unde la fel ar spori siguranța cetățenilor și ar fluidiza circulația rutieră.

Voi trimite în acest sens și o petiție scrisă pe adresa Primăriei municipiului Suceava.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Locuiesc in zona si pot confirma cele de mai sus. Uneori mi-e si teama sa ma uit pe geam si sa vad cum masinile se chinuie si opresc abia la jumatatea trecerii de pietoni, din cauza vitezei. Am surprins nenumarate accidente. De cum se intuneca incep sa se auda scartaitul rotilor masinilor. Vitezomanii pur si simplu fac slalom pentru a ocoli o persoana de pe trecere, numai sa nu opreasca. Zilele acestea am vazut ca statea politia in miniparcarea dinaintea trecerii, "dirijand" din masina, prin portavoce, fluxul de pietoni.

    RăspundețiȘtergere