skip to main | skip to sidebar

Trei săptămâni și 54 de secunde. Când a lipsit spiritul civic?

Avea vreo șansă polițistul Sorin Vezeteu dacă martorii civili aflați în apropiere, călători și angajați CFR, i-ar fi sărit mai repede în ajutor? Poate că da. Poate că lovitura fatală nu ar mai fi fost aplicată. Sau, din contra, poate că erau mai multe victime. Ce să-i facă civili neînarmați unui descreierat care lovește în stânga și dreapta cu un cuțit?

Problema e alta. Individul Ioan Beșa locuia de vreo trei săptămâni într-o mașină, în zona Gării Burdujeni. Fotografiile sunt relevante. Șosete puse la uscat, haine, etc. Dacă într-o lună de zile se găsea cineva care să anunțe autoritățile că o persoană locuiește într-o mașină și dacă autoritățile ar fi luat în serios și ar fi verificat sesizarea, poate că individul nu și-ar mai fi putut pune în practică planul criminal. Abia aici a lipsit spiritul civic.

Nu știu dacă viața polițistului putea fi salvată în cele 54 de secunde, cât a durat atacul. Dar cred în săptămânile în care agresorul și-a făcut veacul pe lângă gară un telefon către autorități ar fi făcut ca lucrurile să ia o altă turnură.

Mașina în care Ioan Beșa a locuit timp de aproape o lună. Foto: monitorulsv.ro

Articole recomandate:

    Burdujeni, editorial, Gara Burdujeni, Sorin Vezeteu

Comentează folosind Facebook:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Poţi utiliza unele etichete HTML, cum ar fi <a href=""></a>, <b></b>, <i></i>.

 

Dinu ZARĂ Copyright © 2009 - 2015. Vizitează şi Dinu ZARĂ - FotoBLOG şi Suceava: Presa Online