skip to main | skip to sidebar

Cum poate PSD să salveze Foresta de la desființare. Trebuie doar să vreaForesta Suceava are datorii de 70.000 de euro la Finanțe. Din cauză că apare cu datorii pe certificatul fiscal, Foresta nu se poate înscrie la procedura de alocare a fondurilor de la Primărie pentru sprijinirea sportului. Pentru că nu accesează banii de la Primărie, Foresta probabil va intra în faliment. Adică „adio” bani către Finanțe. Un cerc vicios cu rezultat dinainte știut. Toată lumea pierde: clubul, spectatorii, Fisc-ul. 

Există și o soluție avantajoasă pentru toată lumea: Fisc-ul să eșaloneze datoria Forestei. Astfel, clubul poate accesa banii de la Primărie, rămâne în Liga a II-a, face venituri din drepturi de televizare și bilete, își plătește datoria în tranșe către bugetul de stat. Sucevenii au în continuare echipă de fotbal. Finanțele își recuperează taxele acum neplătite.

Ar fi soluția ideală. Dar nu vrea Petrică Ropotă, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava. Prin eșalonare, datoria se recuperează în tranșe. Adică statul încasează bani. Dacă Foresta intră în faliment nu are niciun fel de bunuri care să fie valorificate. Adică statul rămâne cu buza umflată. Nu cumva e un fel de abuz în serviciu împotriva intereselor statului?

Cum poate fi rezolvată situația? Simplu! Administrația Finanțelor e în subordinea Guvernului PSD. Asta înseamnă că Ioan Stan, președintele PSD Suceava, trebuie să meargă la primul-ministru și la ministrul finanțelor, să-l convoace și pe președintele ANAF, și să-i întrebe: „Bă, voi chiar sunteți tâmpiți? Este vreo logică în instituția asta? De ce Ropotă în loc să eșaloneze datoria și să o recupereze în tranșe preferă să provoace falimentul clubului și să rămână cu datoria nerecuperată? Băgați-i mințile-n cap!”.

Trebuie doar să vrea. Noi încă așteptăm, dar deja timpul nu mai are răbdare cu Foresta.

Articole recomandate:

    Foresta Suceava, PSD, Sport

Comentează folosind Facebook:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Poţi utiliza unele etichete HTML, cum ar fi <a href=""></a>, <b></b>, <i></i>.

 

Dinu ZARĂ Copyright © 2009 - 2015. Vizitează şi Dinu ZARĂ - FotoBLOG şi Suceava: Presa Online