Dosarul penal al deputatului Băișanu, preluat de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului Curții Supreme



Dosarul penal în care președintele ALDE Suceava, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, este anchetat pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice deși avea permisul suspendat a fost preluat de Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Informația a fost transmisă de procurorul șef al Biroului de informare și relații publice al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ramona Bulcu, ca urmare a unei solicitări pe care am formulat-o în baza legii liberului acces la informațiile de interes public.

Președintele ALDE Suceava, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 142 km/h într-o localitate din județul Bacău. Polițiștii băcăuani l-au oprit în trafic și au constatat că deputatul avea deja permisul de conducere reținut pentru contravenții similare, motiv pentru care i-au întocmit dosar penal.

„Persoana la care faceți referire a fost depistată în trafic rulând cu viteza de 142 km/h, încălcând regimul legal de viteză în localitate. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că persoana depistată în trafic avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat”, declara atunci purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Crețu.

Între timp, dosarul penal a fost declinat către Parchetul Curții Supreme, cel care are competența de a efectua acte de urmărire penală față de membrii Parlamentului României.

Infracțiunea pentru care este cercetat deputatul Băișanu se pedepsește, conform noului Cod Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Și celălalt parlamentar ALDE de Suceava, senatorul Ilie Niță, este anchetat de procurorii DNA pentru evaziune fiscală, instigare la abuz în serviciu și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcțiile publice de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava și parlamentar. Ilie Niță a fost deja inculpat în dosar și a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii