Patronii soției rectorului Popa continuă afacerile cu USV, dar pe altă firmă



În perioada 2016-2017, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a realizat 23 de achiziții, în valoare totală de 70.000 de lei, de la firma West Travel SRL Suceava, pentru bilete de avion pe rute din țară și străinătate.

Coincidență sau nu, la firma West Travel SRL este angajată pe un post de casier Renati Popa, soția rectorului USV Valentin Popa.

Firma West Travel SRL este deținută de Oana Magdalena Coșman, Cristian Coșman și Aurelia Maerean.

După ce anul trecut am publicat o anchetă în care demascam conflictul de interese în care se află rectorul Valentin Popa, USV a întrerupt brusc relațiile contractuale cu firma West Travel SRL.

În schimb, la scurt timp Universitatea a început să cumpere biletele de avion de la firma Bigevents SRL Suceava. Coincidență sau nu, societatea Bigevents SRL Suceava este deținută de... Oana Magdalena Coșman și Cristian Coșman. Adică exact patronii firmei West Travel SRL Suceava, acolo unde este angajată Renati Popa, soția rectorului Valentin Popa.

Conform Legii 161/2003, art. 79, alin. 1, lit. c: „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice”.

De menționat că Oana Magdalena Coșman figurează la rândul ei angajată a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Colegii de la Obiectiv de Suceava scriau anul trecut că între familiile Popa și Coșman ar fi o relație de rudenie.

Probabil că prin mutarea achizițiilor pe firma Bigevents SRL rectorul Valentin Popa crede că scapă de acuzația de conflict de interese. Poate că numai din punct de vedere legal, nu și moral.

Facsimil cu o achiziție a USV de la firma Bigevents SRL:


Pe aceeași temă:

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii