Autoritățile, învinse de inundații la capitolul informarea populației

În 11 ani de presă am mai prins vreo patru serii de inundații foarte urâte. Comunicare mai deficitară din partea autorităților nu am văzut niciodată.


Nu sunt comunicate informări cu privire la situația reală din județ, nu sunt transmise avertizări cu privire la viiturile care se formează pe diverse râuri și pâraie, nici avertizări cu privire la poduri rupte și drumurile închise din cauza inundațiilor.

În toată lumea civilizată, în situația unor astfel de dezastre naturale informarea populației cu privire la situația reală este un obiectiv prioritar.

La noi numeroase localități sunt lovite de inundații, infrastructura este afectată în multe locuri, iar populația județului mai află câte ceva doar din postările prietenilor de pe facebook.

Minima informare a sucevenilor ar fi foarte ușor de făcut. S-a rupt un pod, anunțăm „Oameni buni, nu mergeți pe acolo că e pericol, circulația e închisă”. A fost inundat un drum, informare de urgență. Riscă să cedeze un dig, avertizăm imediat populația.

Nu știu cum decurg intervențiile în toate zonele afectate, dar autoritățile au fost învinse de inundații la capitol informarea populației.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii