Apel public al asistenților medicali de la Spitalul Județean Suceava

Am fost contactat de un grup de asistente medicale de la Spitalul Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu rugămintea să fac public un apel către Universitatea „Ștefan cel Mare” pentru a le pune la dispoziție cazare în căminul C4.

„Toate cartelele pentru Hotelul Mandachi au fost deja distribuite către medici. Pensiunea Lidana, care a fost pusă la dispoziția spitalului, este la o distanță foarte mare și nu toată lumea are mașină sau poate să facă naveta. Facem un apel către Universitate să ne ajute și să ne ofere cazare în căminul de lângă spital. Ne este frică să mergem acasă. Avem părinți, copii, soți și nu vrem să îi punem în pericol. Vrem să ne facem datoria în continuare, dar vrem să ne protejăm familiile”, este mesajul asistentelor de la Spitalul Județean.

Asistentele sunt în prima linie, la fel ca medicii, și au nevoie de la fel de multă solidaritate din partea noastră.

Au ales să transmită acest apel public prin intermediul acestei pagini pentru că le este teamă să vorbească public.

Rog Spitalul Județean, Consiliul Județean, Prefectura Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” și alte instituții sau entități private să analizeze această situație și să identifice soluții pentru a veni în sprijinul asistentelor medicale prin oferirea unor spații de cazare pe care să le folosească în această perioadă extrem de grea.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii