Dan Ostahie şi joaca de-a salvarea de la faliment a grupului Altex




Prin primăvară, mai exact prin aprilie, Adunarea generală a acţionarilor de la Altex România SRL (a se citi Dan Ostahie) a găsit dintr-o dată soluţia pentru salvarea de la faliment - o fuziune între Altex şi Cometex Suceava, firma care gestionează spaţiile comerciale din judeţul Suceava ale grupului Altex.

Logica deciziei era una destul de simplă. Pentru anul trecut, la o cifră de afaceri de 15,3 milioane de lei, Cometex a raportat un profit net de peste 5 milioane de lei.
Datele financiare ale societăţii Altex nu le ştiu pentru că nu au fost actualizate pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor. Vă pot spune doar cum s-a descurcat imperiul lui Dan Ostahie în 2007. La o cifră de afaceri de peste un miliard de lei, Altex România SRL a raportat pierderi de aproape 10 milioane de lei.
La cum au mers anul trecut vânzările cu siguranţă că firma lui Ostahie o duce din ce în ce mai prost.

Aud acum că până la urmă Ostahie şi-a dat seama că nu mai poate salva Altex-ul prin această fuziune şi nu are rost să îngroape şi Cometex Suceava, decizia de anulare a hotărârii AGA urmând a se lua luna aceasta.

Absolut ironic este că în timp ce anul trecut Suceava încă îl aştepta pe Ostahie să salveze clubul FC Cetatea, acum Ostahie nu poate nici măcar să îşi salveze firma de la faliment.

Ce s-ar fi întâmplat oare dacă Ostahie ar fi preluat FC Cetatea?

Detalii despre revocarea hotărârii de fuziune găsiţi pe http://www.bursa.ro/

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii