Secţiile speciale sunt pregătite, autobuzele-s închiriate... să înceapă votarea


De două zile asistăm la un spectacol grotesc. Două găşti de băieţi avizi de putere şi beneficiile implicite se luptă pe viaţă şi pe moarte pentru dreptul de a frauda alegerile.
Ministerul de Interne, motivul scandalului dintre PDL şi PSD nu înseamnă doar avantajul de a organiza alegerile ci reprezintă mai ales un bau-bau pentru celelalte partide.
Dacă la Bucureşti scandalul e în toi, în ţară există judeţe unde au fost deja stabilite toate detaliile pentru alegerile prezidenţiale. După trei campanii electorale în care au demonstrat că ştiu să se organizeze, pedeliştii vizează un rezultat foarte bune şi în această toamnă. Aşa că au fost stabilite deja toate secţiile speciale din judeţ, în total 116. Secţiile speciale, se ştie, sunt acelea unde pot vota cei care nu au domiciliul în localitatea respectivă. Sunt în trecere cum s-ar zice.
În plus, aşa cum spunea Dan Nica, şi nu vorbea deloc prostii, pentru zilele de 22 noiembrie şi 6 decembrie nu prea se găsesc de închiriat microbuze sau autobuze.
Că nişte grupuri de turişi se vor plimba prin judeţ, ca din întâmplare tocmai în zi de alegeri, şi vor opri prin fiecare sat să mai pună o ştampilă pe vreun prezidenţiabil, nu cred că va mira pe nimeni. Ne-am obişnuit deja. Ne-am obişnuit ca tot felul de primari analfabeţi (fie ei rurali sau urbani) să fure la vot ca nesimţiţii. Ne-am săturat ca partidele să ţipe ca din gură de şarpe că numai ceilalţi fură. Ne-am săturat ca poliţiştii şi procurorii să nu îi trimită în judecată pe cei care fură.
Nu cred că măsurile anunţate de remaniatul Dan Nica erau menite să elimine frauda electorală. Aşa cum nu cred că Băsescu chiar vrea un independent pentru MAI.

Dincolo de ce se întâmplă la Bucureşti, situaţia la Suceava este destul de clară. Dacă nu se întâmplă nimic spectaculos în următoarele câteva săptămâni, PDL va câştiga clar alegerile. Şi ar fi culmea să nu se întâmple asta în condiţiile în care Gheorghe Flutur a supus toate instituţiile din judeţ, prefectul Sorin Popescu este evident apropiat de PDL, parlamentarii PNL sunt săriţi public sau nu în barca pedeliştilor, primari de oraşe şi comune stau drepţi în faţa conducătorului suprem iar opoziţia este inexistentă.
Şi opoziţie cine ar putea să facă? PSD, care a trimis numai nişte momâi în cele două-trei posturi cheie pe care le-a prins? PNL, partidul tras din ce în ce mai jos de Băişanu, un preşedinte care nu are nicio legătură cu politica şi care la conferinţele de presă îl atacă pe Flutur iar după-amiaza îi pupă picioarele pentru trei lei cu care să-şi salveze televiziunea?

P.S. Cine ştie ce s-a mai întâmplat cu primarul bostăniu din Preuteşti că eu n-am mai auzit nimic? Dacă aţi uitat, vă amintesc că la europarlamentare acolo au fost găsite câteva sute de voturi în plus, poliţiştii au deschis un dosar uitat prin vreun sertar iar băieţii se pregătesc să organizeze din nou alegeri unde vor vota inclusiv morţii din cimitir.


foto: NewsBucovina.ro

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii