Încă o dovadă că filmul cu Băsescu lovind un copil nu a fost trucat

Începând de aseară internetul a vuit de filmul în care Traian Băsescu ar lovi un copil cu pumnul (sau dosul palmei - nu s-a ajuns încă la o variantă unanim acceptată) în timpul unui miting în Ploieşti, în 2004.

La o concluzie nu s-a ajuns nici în ce priveşte autenticitatea filmului. Tabăra pro-Băsescu susţine că filmul a fost trucat, prezentând mai multe argumente în acest sens. PDL a chemat un expert care să dovedească că filmul este trucat, însă obiectivitatea acestuia a a fost pusă la îndoială deoarece a lucrat în campania democrat-liberalilor la alegerile parlamentare. S-a vorbit de frame-uri înlăturate pentru a mări viteza loviturii sau despre lumina ciudată de pe faţa băiatului, imediat după lovitură.

Cealaltă tabără a argumentat cu rularea filmului în slow-motion, care permite vizualizarea loviturii, cu declaraţia copilului, a mătuşii acestuia, a mamei lui şi a câtorva politicieni care s-au aflat pe scenă lângă Băsescu care au văzut faza sau doar au auzit vorbindu-se despre incident. Unul dintre argumentele celor care susţin că filmul este real este reacţia celor din jurul lui Băsescu. Bărbatul de lângă puşti, femeia cu memoriul şi bărbatul care stă cu spatele şi are o şapcă pe cap se întorc brusc şi privesc uimiţi gestul lui Băsescu, apoi se uită pe rând la el şi la copil.

Ce le-a scăpat tuturor, sau cel puţin eu nu am văzut nicăieri pomenindu-se despre acest aspect, este reacţia unui bărbat din planul îndepărtat. Este vorba de bărbatul cu şapcă albastră care stă sub o umbrelă neagră, pe latura scenei din spatele lui Băsescu. Priviţi cu atenţie reacţia bărbatului după lovitura lui Băsescu, reacţie care demonstrează că gestul a fost văzut chiar şi de persoanele din acea parte a scenei. Imediat după faza loviturii, bărbatul duce mâna la gură, cu acel gest instinctual pe care îl au majoritateaa oamenilor când văd ceva care îi îngrozeşte. 

De asemenea, cei mai mulţi vorbesc despre expresia feţei băiatului de după incident, eu cred însă că mişcarea mânii este mult mai relevantă. Băiatul ridică mâna sus ca şi cum ar încerca să se apere de o nouă lovitură. Este de asemenea un gest instinctual şi nu cred că poate fi făcut din câţiva pixeli pe un calculator. 
Apropo, de ce nu o întreabă nimeni nimic pe Mona Muscă. Ea stătea chiar în spatele lui Băse, cu un buchet de flori în mână.


În prima imagine observaţi bărbatul din planul îndepărtat înainte de lovitură, imaginea de jos este de după lovitură, bărbatul ducându-şi mâna la gură.

Priviţi mai jos filmul încetinit la 25%. Eu zic să aveţi răbdare să îl vedeţi pentru că merită. Atenţie la bărbatul de sub umbrelă cu şapcă albastră care duce mâna la gură şi la gestul copilului, care ridică mâna să se apere de o nouă lovitură.

Voi vedeţi acelaşi lucru? Crezi că filmul este real sau este trucat?




Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. Nu trebuie sa fii expert in video ca sa iti dai seama ca este trucat. Este un trucaj de foarte proasta calitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. sunteti prosti...asa face parte din anticampania lui nea nelu...iliescu asta

    RăspundețiȘtergere
  3. e clar ca nu e nici un trucaj. base e un impulsiv. toti au tacut pana acum pentru ca faceau parte din aceeasi oala; dar cum s-au saturat de basescu si vor sa il dea jos au scos si filmuletul la inaintare.

    RăspundețiȘtergere
  4. “viteza cu care loveste presedintele pare a fi mai mare decat a unui boxer profesionist”

    Hai ca sunt si eu un puiut de expert, nu?

    De ce?

    Pai am aflat urmatoarele secrete:
    - 1 secunda de film are 25 de frame-uri
    - 1 km are 1000 m
    - 1 minut are 60 de secunde

    Cu aceste mari secrete descoperite, pornesc pe calea marilor dezvaluiri!

    50km/h = 50000 m/60 min = 50000 m / 3600 s

    50km/h = 13,88 m / 1 s

    1 s = 25 frameuri

    13,88 m / 1 s = 0,55 m / 1 frame

    Numarati va rog frameurile din clip ( http://www.youtube.com/watch?v=SeHtTB-Hc70 ). De cand incepe lovitura pana atinge destinatia.

    Mie imi ies 4. Frameurile 18, 19, 20 si 21.

    Care sunt. In varinata de film in care frameurile sunt, acestea sunt. In varianta de film in care frameurile nu sunt, acestea nu sunt. Probabil ca nu au fost inventate…

    Pai daca sunt 4 frameuri, atunci, la 50km/h, distanta rezultata ar fi de 2,2 m. Cam mult nu?

    Hai sa scadem viteza.

    La un 12,5 km/h, distanta parcursa de pumnul fulgerator este de 0,55m. Mai aproape de realitate, nu? La fel ca si viteza…

    Acum, unde gresesc eu?

    Probabil ca nu am amintit de faptul ca mogulii l-au rapit pe Basescu, l-au dus la Grivco si acolo, sub amenintare, l-au obligat sa bata un copil neputincios.

    Cat de expert ma simt!!

    Si daca spuneti mai departe, nu mai folositi expresia “conform celor ce au analizat filmul”. Spuneti direct: “EXPERTUL MONDIAL ATITUDINI”, care intr-un incredibil de avanasat laborator a analizat filmul, demonstreaza fara drept de apel veridicitatea acestuia!

    RăspundețiȘtergere